Vegánske cviklové “poke”

s edamamom, mrkvou a sezamovou majonézou

Ak ste ešte neskúšali pečenú cviklu, tak to je niečo, čo proste musíte zažiť, pretože musíte. Okrem toho, že je to super dobré, tak je aj plná vitamínov a telu prospešných látok. Vo farebnom tanieri okrem cvikly nájdeme aj ryžu, jarnú cibuľku, avokádo, mrkvu a edamame. Podávame s vegánskou majonézou.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2812 kJ /
672 kcal
520 kJ /
124 kcal

Tuky

38 g

7,0 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

3,0 g

Sacharidy

68 g

12,6 g

Cukry

8 g

1,5 g

Vláknina

11 g

2,0 g

Bielkoviny

16 g

3,0 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Avokádo* (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Cvikla (ks)

3

Edamame* (g)

200

Jablčný ocot (ml)

10

Jasmínová ryža (g)

80

Javor. sirup* (ml)

5

Mrkva (ks)

2

Sez. olej (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

10

Tahini* (g)

20

Uhorka (ks)

0,5

Vegan majonéza (g)

40

Zázvor (g)

40

Pažítka

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

ryza

Do hrnca dáme variť jeden diel ryže a dva diely osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme mierne zakryté, dokým sa voda neodparí. Nakoniec plyn vypneme a necháme zakryté.

ocistena cvikla

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Cviklu očistíme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do misky, pokvapkáme sezamovým olejom, osolíme a okoreníme čiernym korením. Presunieme na plech a pečieme v rúre 25 minút.

mrkva cibulka a avokado

Edamame rozmrazíme v sitku pod tečúcou teplou vodou. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Avokádo vyberieme z šupky, zbavíme jadierka a nakrájame na polmesiačiky. Odložíme nabok.

suroviny na marinadu

V malej miske spolu zmiešame tahini, majonézu, 20 ml vody (2 porcie) a soľ. Odložíme nabok. 

V miske po cvikle spolu zmiešame prelisovaný cesnak, jablčný ocot, sójovú omáčku, nastrúhaný zázvor, nadrobno nasekanú pažítku a javorový sirup.

marinada

Keď je cvikla upečená, presunieme ju do pôvodnej misky s marinádou a dôkladne premiešame.

Vegánske cviklové “poke” s edamamom

Do misiek uložíme dookola ryžu, cibuľku, mrkvu a edamame. Pridáme avokádo a cviklu. Podávame so sezamovou majonézou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegánske cviklové “poke” s edamamom, mrkvou a sezamovou majonézou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 672 kcal / 124 kcal, Tuky: 38 g / 7,0 g, Sacharidy: 68 g  / 12,6 g, Bielkoviny: 16 g / 3,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Cvikla, Edamame, Jablčný ocot, Jasmínová ryža, Javorový sirup, Mrkva, Sezamový olej, Sójová omáčka, Tahini, Uhorka, Vegan majonéza, Zázvor, Pažítka, Soľ, Čierne korenie

6.09

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *