Jablkovo-cibuľová quesadilla

s reďkovkovo-polníčkovým šalátom

Receptov na quesadilly tu máme toľko, že už majú vlastnú kategóriu. No táto je opäť niečím iná. Nájdeme v nej okrem syra, ktorý je povinnosťou, aj jablko a mierne skaramelizovanú cibuľku. Tanier s quesadillou doplníme svižim šalátom z reďkovky a avokáda.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2716 kJ /
649 kcal
714 kJ /
170 kcal

Tuky

41 g

10,8 g

nasýtené mastné kyseliny

15 g

3,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

15 g

3,9 g

Sacharidy

43 g

11,3 g

Cukry

11 g

2,9 g

Vláknina

9 g

2,4 g

Bielkoviny

21 g

5,5 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie
Avokádo* (ks)

0,5

Cheddar* (g)

100

Dijónska horčica (g)

10

Jablko Granny Smith (ks)

1

Olivový olej (ml)

30

Polníček (g)

100

Reďkovka (ks)

0,5

Tortilla 60 g (ks)

2

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Vínny ocot biely (ml)

10

Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

cibula v panvici

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké polmesiačiky. V panvici rozpálime tretinu oleja a opekáme na ňom cibuľu asi 5 minút.

nakrajane jablko

Kým sa cibuľa opeká, rozštvrtíme jablko, odrežeme jadierka a nakrájame na tenké pásiky.

plnime tortillu s jablkom a syrom

Tortillu uložíme na rovný povrch a jednu polovicu vyplníme opečenou cibuľou, plátkami jablka a nastrúhaným cheddarom. Zatvoríme tortillu a na polovici zvyšného oleja ju opekáme v panvici po cibuli asi 3 minúty na stranu. Postup opakujeme aj s ďalšími tortillami.

dresing

V miske spolu zmiešame zvyšný olej, horčicu, soľ, čierne korenie a ocot.

salat

Do misky s dresingom postupne pridávame umytý polníček, avokádo vybraté zo šupky, zbavené kôstky nakrájané na kocky a na tenké plátky nakrájanú reďkovku. Premiešame.

Jablkovo-cibuľová quesadilla s reďkovkovo-polníčkovým šalátom

Quesadillu nakrájame na tretiny alebo na polovicu a uložíme na tanier. Zvyšnú časť taniera vyplníme šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Jablkovo-cibuľová quesadilla s reďkovkovo-polníčkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 649 kcal / 170 kcal, Tuky: 41 g / 10,8 g, Sacharidy: 43 g / 11,3 g, Bielkoviny: 21 g / 5,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Avokádo, Cheddar, Dijónska horčica, Jablko Granny Smith, Olivový olej, Polníček, Reďkovka, Tortilla 60 g, Žltá cibuľa, Vínny ocot biely, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Vyberajte podľa kategórií