Pečené tymiánovo-citrónové kuracie stehná

s pečeným pórom a tekvicovým pyré

Osviežujúca marináda z medu, citróna a tymiánu dodá kuraciemu mäsu výraznú chuť. Zapečieme ho na póre a podávame s tekvicovým pyré. Úplne jednoduchý a chutný recept, ktorý nepotrebuje ďalšie predstavovanie. Ak sú pre vás stehná príliš mastné, kľudne ich vymeňte za prsia a ušetríte tým pár kalórií na dezert. 

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2925 kJ /
699 kcal
390 kJ /
93 kcal

Tuky

20 g

2,7 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

4 g

0,5 g

Sacharidy

89 g

11,9 g

Cukry

28 g

3,7 g

Vláknina

8 g

1,1 g

Bielkoviny

48 g

6,4 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Maslo* (g)

20

Med (g)

10

Pór (ks)

1

Tekvica maslová (g)

400

Granulovaný cesnak

 

Tymián čerstvý

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

marinada

V miske spolu zmiešame nadrobno nakrájané lístky tymiánu, kôru a šťavu z citróna, med, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Stehná umyjeme a obalíme v tejto marináde.

nakrajany por

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Pór rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice. Následne ho prekrojíme ešte raz na polky. Uložíme na plech.

maso na pore

Obalené kura umiestníme na pór a polejeme zvyšnou marinádou.

por s masom a maslom

Mäso a pór pokryjeme na malé kúsy nakrájaným maslom. Pečieme v rúre asi 20 minút.

makrajana tekvica

Tekvicu očistíme, zbavíme semienok, nakrájame na malé kúsky a varíme v osolenej vode 10 minút. Následne vodu scedíme a tekvicu rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutnáme a dokoreníme.

Pečené tymiánovo-citrónové kuracie stehná s pečeným pórom a tekvicovým pyré

Na taniere uložíme pór s mäsom a takisto tekvicové pyré. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené tymiánovo-citrónové kuracie stehná s pečeným pórom a tekvicovým pyré

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 699 kcal / 93 kcal, Tuky: 20 g / 2,7 g, Sacharidy: 89 g / 11,9 g, Bielkoviny: 48 g / 6,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Citrón, Kuracie stehno bez kosti, Maslo, Med, Pór, Tekvica maslová, Granulovaný cesnak, Tymián čerstvý, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií