Jalapeño-broskyňové kuracie stehná

s citrónovo-medovým výpekom a avokádovo-artičokovým šalátom

Kuracie prsia s broskyňou tiež známe ako kuracie Diana pozná asi kazdý z nás. Skúsme vymeniť prsia za stehná, pridať trochu papričiek jalapeño, pokvapkať šťavou z citróna a medom. Vznikne nám kuracie s broskyňou, ale má to na mile ďaleko od Diany.  Doplníme šalátom s artičokmi, avokádom a sviežim dresingom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2071 kJ / 495 kcal
376 kJ / 90 kcal

Tuky

29 g

5,3 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,5 g

Sacharidy

32 g

5,8 g

Cukry

10 g

1,8 g

Vláknina

8 g

1,5 g

Bielkoviny

27 g

4,9 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Artičoky (ml)

200

Avokádo (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Cesnak (strúčik)

1

Jalapeño (ks)

1

Citrón (ks)

0,5

Broskyňa (ks)

2

Rímsky šalát (ks)

0,5

Dijónska horčica (g)

5

Olivový olej (ml)

10

Med (g)

20

Vínny ocot biely (ml)

10

Sušená bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

stehna na panvici

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Kuracie stehná umyjeme osušíme, zbavíme mastných častí, osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán. V panvici vhodnej do rúry rozpálime olivový olej a opekáme stehná z jednej strany 5 minút.

broskyna s jalapeno

Po 5 minútach vypneme plyn a stehná otočíme na druhú stranu. Do stredne veľkej misky vložíme broskyne zbavené kôstky a nakrájané na tenké polmesiačiky. Jalapeño rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame nadrobno. Pridáme do misky s broskyňou.

stehna s broskynou v panvici

Kuracie stehná pokropíme šťavou z citróna a potrieme dvoma tretinami medu. Do panvice pridáme broskyne a jalapeño a presunieme do rúry. Pečieme 15 minút. Ak nemáme panvicu vhdonú do rúry, tak presunieme celú zmes na plech.

dresing

Do misky po broskyniach prelisujeme cesnak, pridáme vínny ocot, zvyšok medu, horčicu, bazalku, soľ a čierne korenie. Premiešame  a dostaneme tak dresing pre šalát.

avokado a anticoky v dresingu

Do misky s dresingom pridáme artičoky nakrájané na plátky a avokádo zbavené šupky a kôstky nakrájané na kocky. Nakoniec do misky prisypeme aj rímsky šalát nakrájaný na malé kúsky. Premiešame.

kuracie stehna so salatom

Upečené mäso rozdelíme do tanierov, pokryjeme broskyňami a jalapeño a pokvapkáme citrónovo-medovým výpekom. Tanier doplníme šalátom s artičokmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Jalapeño-broskyňové kuracie stehná s citrónovo-medovým výpekom a avokádovo-artičokovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 495 kcal / 90 kcal, Tuky: 29 g / 5,3 g, Sacharidy: 32 g / 5,8 g, Bielkoviny: 27 g / 4,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Artičoky, Avokádo, Broskyňa, Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Jalapeño, Kuracie stehno bez kosti, Med, Olivový olej, Rímsky šalát, Vínny ocot biely, Sušená bazalka, Soľ, Čierne korenie

7.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *