Jednoduché butter chicken

s karfiolovou ryžou

Známe indické jedlo trošku ináč. Kuracie stehná s hráškom a karfiolovou ryžou sa zmestia dokonca pod 500 kalórií na porciu. Je to zdravé, je to chutné, a tak aký by bol dôvod to nevyskúšať? Nechajte sa premiestniť tisíce kilometrov do orientu s týmto aromatickým korenistým jedlom.

  #hviezdoukuchyne

butter chicken

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1950 kJ / 466 kcal
267 kJ / 64 kcal

Tuky

26 g

3,6 g

nasýtené mastné kyseliny

9 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

21 g

2,9 g

Cukry

2 g

0,3 g

Vláknina

4 g

0,5 g

Bielkoviny

36 g

4,9 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

300

Paradajky krájané (g)

400

Cesnak (strúčik)

1

Zázvor (g)

20

Polotučné mlieko* (ml)

80

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Maslo* (g)

30

Rasca

 

Škorica

 

Koriander

 

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

karfiol nastruhany

Karfiol umyjeme, osušíme a nakrájame na najväčšom strúhadle. V panvici roztopíme polovicu masla a nastrúhaný karfiol na ňom opečieme asi 7 minút. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

koreniny

V miske spolu zmiešame rascu, koriander, soľ, škoricu, čierne korenie a chilli. Odložíme na neskôr.

stehna kuracie

Kura umyjeme, osušíme, zbavíme mastných častí a nakrájame na malé kocky. Odložíme nabok.

nasekanz zazvor cibula a cesnak

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme. Zázvor očistíme a nastrúhame. Na polovici zvyšného masla opečieme cibuľu asi 3 minúty. Následne pridáme cesnak, zázvor a zmes korenín. Opečieme 30 sekúnd.

hrasok s masom v panvici

Ku zmesi v panvici pridáme zvyšné maslo, kuracie stehná, paradajky a mlieko a privedieme k varu. Znížime plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme 8 minút.  Hrášok rozmrazíme pod tečúcou horúcou vodou a pridáme do panvice. Premiešame a sme pripravení.

butter chicken

Karfiolovú ryžu a kuraciu zmes rozdelíme do tanierov. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami, napríklad koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Jednoduché butter chicken s karfiolovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 466 kcal / 64 kcal, Tuky: 26 g / 3,6 g, Sacharidy: 21 g / 2,9 g, Bielkoviny: 36 g / 4,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Karfiol, Kuracie stehno bez kosti, Paradajky krájané, Cesnak, Zázvor, Polotučné mlieko, Žltá cibuľa, Maslo, Rasca, Škorica, Koriander, Chilli, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *