Tofu obaľované javorovým sirupom

s cesnakovým bok choy a basmati ryžou

Bok choy, alebo aj čínska kapusta, je príjemným oživením našej slovenskej kuchyne. Táto drobná listová zelenina je plná vitamínov a vlákniny a dokonalo dopĺňa náš dnešný recept. Bok choy orestujeme v panvici s cesnakom a podávame s basmati ryžou a tofu s omáčkou zloženou z javorového sirupu, ryžového octu a sójovej omáčky.

    #hviezdoukuchyne

tofu s ryzou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2268 kJ / 542 kcal
515 kJ / 123 kcal

Tuky

29 g

6,6 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

69 g

15,7 g

Cukry

16 g

3,6 g

Vláknina

6 g

1,4 g

Bielkoviny

22 g

5,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bok choy (ks)

2

Basmati ryža (g)

100

Tofu *(g)

350

Cesnak (strúčik)

4

Javorový sirup (ml)

20

Sójová omáčka (ml)

40

Ryžový ocot (ml)

30

Olivový olej (ml)

20

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

ryza

Na začiatok dáme variť ryžu. Na jeden diel ryže použijeme dva diely vody. Osolíme, premiešame, privedieme k varu a stíšime plameň. Varíme dokým sa voda neodparí. Potom vypneme plyn a zakryjeme hrniec pokrievkou.

nakrajane tofu

Tofu zbavíme nálevu, nakrájame na kocky a opečieme na polovici oleja v hlbšej panvici. Opekáme z každej strany asi 5 minút alebo dokým mierne tofu nezhnedne.

tofu v panvici

Do panvice potom pridáme zálievku, ktorú si pripravíme v miske. Zmiešame spolu javorový sirup, ryžový ocot, sójovú omáčku a polovicu prelisovaného cesnaku. Opekáme ešte 3 minúty. Premiešame a dáme na tanier.

bok choy s cesnakom

Orežeme konce z bok choy a oddelíme jednotlivé listy od seba. Umyjeme a na zvyšku oleja varíme v panvici po tofu. Pridáme zvyšok prelisovaného cesnaku, chilli a čierne korenie. Varíme, kým bok choy nezmäkne – asi 5 minút. Pravidelne premiešavame.

tofu s ryzou

Keď  máme všetko pripravené, môýeme servírovať. Do stredu taniera uložíme ryžu a po bokokoch bok choy a tofu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Tofu obaľované javorovým sirupom s cesnakovým bok choy a basmati ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 542 kcal / 123 kcal, Tuky: 29 g / 6,6 g, Sacharidy: 69 g / 15,7 g, Bielkoviny: 22 g / 5,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Bok choy, Cesnak, Javorový sirup, Olivový olej, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Tofu, Chilli, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *