Kapustové fašírky

s tofu a opekanými zemiakmi

Je nám jasné, že mnoho ľuďom po prečítaní názvu kapustové fašírky s tofu ani len nenapadne otvoriť tento recept, ale to je ich škoda. My všetci, ktorí si vyskúšame pripraviť tento pokrm, tak si pochutíme na chrumkavých zemiačikoch a prepečených guliek z tofu, kapusty, vajíčka a ovsených vločiek. Už je na vás len vymyslieť, akú omáčku si k tomu dáte. #hviezdoukuchyne

kapustove fasirky

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2653 kJ / 634 kcal
590 kJ / 141 kcal

Tuky

19 g

4,2 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

97 g

21,6 g

Cukry

12 g

2,7 g

Vláknina

11 g

2,4 g

Bielkoviny

19 g

4,2 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Tofu *(g)

100

Jemné ovsené vločky (g)

80

Vajíčko* (ks)

1

Zemiaky (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

1

Cesnak (strúčik)

1

Hlávková kaupsta (ks)

0,5

Repkový olej (ml)

30

Majoránka
Rasca
Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na pripravy

Rúru rozohrejeme na 220 stupňov. Zemiaky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme, okoreníme a presunieme na plech, ktorý dáme do rúry na 15-20 minút.

kapusta nadrezana

Z kapusty odrežeme tie najtvrdšie časti. Jednotlivé listy oddelíme od seba a dáme do vody variť na 10 minút.

suroviny pred zmiesanim

V hlbšej miske spolu zmiešame suroviny na naše zeleninové fašírky. Zmiešame spolu vajíčko, rozmixované ovsené vločky, cibuľu nakrájanú nadrobno, pretlačený cesnak, rozdrobené tofu a korenia.

suroviny po zmiesanim

Keď sa kapusta uvarí, zlejeme ju pod studenou vodou a vytlačíme čo najviac vody sa bude dať. Nakrájame na menšie kúsky, pridáme do zmesi v miske a všetko spolu premiešame do jednej hmoty.

gulky na panvici

V rukách vytvoríme z hmoty guľky, ktoré potom mierne stlačíme, aby sa nám dobre opekali na rovnej panvici. Opekáme na oleji, kým nechytia peknú opečenú farbu a sú pevné.

Kapustové fašírky s tofu a opekanými zemiakmi

Kapustové fašírky podávame s opečenými zemiakmi a poprípade omáčkou podľa svojho výberu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kapustové fašírky s tofu a opekanými zemiakmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 634 kcal / 141 kcal, Tuky: 19 g / 4.2 g, Sacharidy: 97 g / 21.6 g, Bielkoviny: 19 g / 4.2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hlávková kaupsta, Jemné ovsené vločky, Repkový olej, Tofu, Vajíčko, Zemiaky, Žltá cibuľa, Majoránka, Rasca, Soľ, Čierne korenie

4.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *