Karfiolové tacos

s mangovo-zeleninovým šalátom a koriandrovo-limetkovou omáčkou

Prinášame vám ďalšieho člena tacos rodinky. Tentokrát to bude bezmäsitá verzia s korenistým karfiolom a mangovo-zeleninovým šalátom. Určite vyskúšajte aj tento a aj ostatné, ktoré sme uverejnili a môžete si vytvoriť rebríček od najlepších po najlepšie. Nie, nepomýlili sme sa, pretože všetky sú najlepšie.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2703 kJ / 646 kcal
540 kJ / 129 kcal

Tuky

33 g

6,6 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

19 g

3,8 g

Sacharidy

69 g

13,8 g

Cukry

10 g

2,0 g

Vláknina

8 g

1,6 g

Bielkoviny

21 g

4,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Grécky jogurt* (g)

50

Jalapeño (ks)

0,5

Karfiol (ks)

0,5

Limetka (ks)

1

Mango (ks)

0,5

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Tekvicové semienka (g)

50

Tortilla pšeničná (g)

180

Uhorka (ks)

0,5

Drvené chilli

 

Koriander

 

Paprika sladká mletá

Rasca

 

Soľ

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

marinada

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. V stredne veľkej miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, olivový olej, rascu, papriku, chilli a soľ.

karfiol na plechu

Karfiol rozoberieme na menšie kúsky, vložíme do misky s marinádou a dôkladne ho ňou obalíme. Následne karfiol presunieme na papier na pečenie a pečieme ho v rúre asi 20 minút.

salat

V miske po karfiole spolu zmiešame na kocky nakrájané mango vybraté zo šupky, uhorku a mrkvu nastrúhané na strúhadle, nadrobno nakrájané jalapeños, tekvicové semienka a polovicu nasekaného koriandra. Pokvapkáme polovicou limetky a premiešame.

omacka

Druhú polovicu koriandru zmiešame v malej miske spolu s gréckym jogurtom, soľou a zvyšnou šťavou z limetky. Ak je jogurt hustý, zriedíme ho vodou. Odložíme nabok.

tortilly

Tortilly môžeme zapiecť v rúre alebo zohriať v mikrovlnke.

karfiolove tacos

Ak máme všetko opečené a pripravené, začneme servírovať. Tortilly postupne plníme šalátom, karfiolom a nakoniec pokropíme jogurtom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Karfiolové tacos s mangovo-zeleninovým šalátom a koriandrovo-limetkovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 646 kcal / 129 kcal, Tuky: 33 g / 6,6 g, Sacharidy: 69 g / 13,8 g, Bielkoviny: 21 g / 4,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Grécky jogurt, Jalapeño, Karfiol, Limetka, Mango, Mrkva, Olivový olej, Tekvicové semienka, Tortilla pšeničná, Uhorka, Drvené chilli, Koriander, Paprika sladká mletá, Rasca, Soľ

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *