Restované bravčové plece

s horčicovo-medovými jablkami, mastenými zemiakmi a šalátom

Dokonca aj bravčové plece s pomastenými zemiakmi sa nám podarilo vtlačiť pod 700 kalórií na jednu porciu. Šťavnaté mäso si obzvláštnime opečenú cibuľu s jablkom, ktoré varíme v medovo-horčicovej omáčke. Keďže aj zelenina je dôležitá, vyplníme jednoduchým čerstvým šalátom zvyšok taniera.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2816 kJ / 673 kcal
512 kJ / 122 kcal

Tuky

40 g

7,3 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

66 g

12,0 g

Cukry

14 g

2,5 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

36 g

6,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Bravčové plece* (g)

300

Cesnak (strúčik)

2

Cherry paradajky (g)

100

Dijónska horčica (g)

20

Grécky jogurt* (g)

20

Jablčný ocot (ml)

10

Jablko Granny Smith (ks)

1

Maslo* (g)

20

Med (g)

10

Šalátový mix (g)

70

Zemiaky (g)

300

Žltá cibuľa (ks)

1

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

zemiaky s maslom

Zemiaky očistíme a dáme variť do osolenej vody. Varíme ich asi 15 minút, dokým nezmäknú. Nakoniec vodu vylejeme, pridáme polovicu masla a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame ochutnáme, dosolíme a odložíme nabok.

maso v panvici

Medzitým mäso umyjeme, osušíme, okoreníme čiernym korením a soľou. Na zvyšku masla ho opečieme z oboch strán Pečieme asi 4 minút na každej strane.

cibula a jablko v panvici

Kým sa bravčové pečie, očistíme a na tenké polmesiačiky nakrájame cibuľu, prelisujeme cesnak a rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenko jablko. Pridáme do panvice a varíme ešte 5 minút. 

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame polovicu horčice, jogurt, ocot, polovicu medu, soľ a čierne korenie. Pripravili sme si dresing pre šalát.

Keď sú cibuľa a jablko mäkké, pridáme do panvice 100 ml vody (2 porcie), zvyšok medu a horčice. 

salat

Obsah panvice premiešame a varíme ešte asi 5 minút.

Do misky s dresingom postupne vkladáme šalátový mix a rozpolené paradajky. Premiešame.

bravcove plece so zemiakmi

Na taniere začneme ukladať zemiaky, pridáme šalát a doplníme mäsom, cibuľou a jablkami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Restované bravčové plece s horčicovo-medovými jablkami, mastenými zemiakmi a šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 673 kcal / 122 kcal, Tuky: 40 g / 7,3 g, Sacharidy: 66 g / 12,0 g, Bielkoviny: 36 g / 6,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové plece, Cesnak, Cherry paradajky, Dijónska horčica, Grécky jogurt, Jablčný ocot, Jablko Granny Smith, Maslo, Med, Šalátový mix, Zemiaky, Žltá cibuľa, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni