Karfiolovo-fazuľová polievka

s bazalkou a indickým naanom

Každý z nás už určite jedol fazuľovú polievku. A mnoho z nás už určite ochutnalo aj karfiolovú. No a dnes vyskúšame obe naraz. Jednoduchá polievka hotová už za 30 minút prekvapí a zaujme. Pridáme ku nej aj po domácky vyrobený naan, na ktorý budeme potrebovať len múku, jogurt a korenie.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1117 kJ /
267 kcal
248 kJ /
59 kcal

Tuky

6 g

1,3 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

4 g

0,9 g

Sacharidy

35 g

7,8 g

Cukry

7 g

1,6 g

Vláknina

11 g

2,4 g

Bielkoviny

14 g

3,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 4 porcie

Biela fazuľa* (g)

400

Cesnak (strúčik)

4

Grécky jogurt* (g)

70

Karfiol (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Polohrubá múka (g)

70

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Bazalka

     

Granulovaný cesnak

     

Kypriaci prášok

     

Sušený petržlen

     

Talianske korenie

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

cibula a cesnak v hrnci

V hrnci rozpálime olivový olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Opekáme asi 3 minúty a priebežne miešame.

polievka sa vari

Medzitým nakrájame karfiol na menšie kúsky a prihodíme ho spolu s fazuľou do hnca s cibuľou. Zalejeme 700 ml vody. Osolíme a okoreníme čiernym a talianskym korením. Zakryjeme, privedieme k varu a varíme asi 10 minút.

suroviny na naan

Kým sa polievka varí, pripravíme si naan. V miske spolu zmiešame takmer celú múku (časť odložíme na vaľkanie), jogurt, granulovaný cesnak, soľ, čierne korenie a kypriaci prášok. Miešame najprv varechou a neskôr rukami. Cesto rozdelíme na dve rovnaké guľky.

naan sa pecie

Cesto rozvaľkáme na tenké placky, ktoré opečieme po 2 minúty na každej strane na suchej panvici. Posypeme sušenou petržlenovou vňaťou.

Karfiolovo-fazuľová polievka s bazalkou

Polievku ochutnáme a poprípade dokoreníme. Keď je už hotová, rozdelíme do tanierov a podávame s nakrájaným naanom. Ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Karfiolovo-fazuľová polievka s bazalkou a indickým naanom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 267 kcal / 59 kcal, Tuky: 6 g / 1,3 g, Sacharidy: 35 g  / 7,8 g, Bielkoviny: 14 g / 3,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Biela fazuľa, Cesnak, Grécky jogurt, Karfiol, Olivový olej, Polohrubá múka, Žltá cibuľa, Bazalka, Granulovaný cesnak, Kypriaci prášok, Sušený petržlen, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

2.74

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *