Sladko-pikantné kuracie stehná

s hráškom, mrkvou a šalátom

Kuracie stehná zbavené kostí a kože budeme marinovať v omáčke skladajúcej sa z medu, cesnaku, sójovej omáčky, sladkej chilli omáčky a sezamového oleja. Dostaneme tak chutnú sladkú marinádu, ktorú takisto použijeme v panvici na dochutenie zeleniny. Len 541 kalórií a až 43 gramov bielkovín.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2264 kJ /
541 kcal
452 kJ /
108 kcal

Tuky

28 g

5,6 g

nasýtené mastné kyseliny

10 g

2,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

6 g

1,2 g

Sacharidy

23 g

4,6 g

Cukry

17 g

3,4 g

Vláknina

10 g

2,0 g

Bielkoviny

43 g

8,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Hrášok mrazený* (g)

100

Kokosový olej* (g)

10

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Ľadový šalát (ks)

0,5

Med (g)

10

Mrkva (ks)

1

Sezam (g)

5

Sezamový olej (ml)

10

Sladká chilli omáčka (ml)

20

Sójová omáčka (ml)

50

Žltá cibuľa (ks)

1

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

suroviny na marinadu

V malej miske spolu zmiešame prelisovaný cesnak, sezamový olej, sójovú omáčku, sladkú chilli omáčku a med. Rozohrejeme rúru na 200 stupňov.

marinovane stehna na plechu

Stehná umyjeme, osušíme, zbavíme mastných častí a rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Mäso potrieme polovicou marinády z predchádzajúceho kroku. Zvyšok odložíme nabok. Plech presunieme do rúry a pečieme 20 minút.

zelenina do panvice

Cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na strúhadle. Šalát zbavíme tvrdej časti a nakrájame na tenké pásy. V panvici rozpálime kokosový olej a opečieme na ňom 3 minúty cibuľu.

zelenina v panvici

Následne do panvice pridáme mrkvu a hrášok a opekáme ďalšie 3 minúty. Priebežne premiešavame. Nakoniec primiešame aj šalát a zvyšok marinády. Miešame a varíme ešte 2 minúty.

Sladko-pikantné kuracie stehná s hráškom

Keď je všetko uvarené a upečené, môžeme servírovať. Zmes z panivce rozdelíme do tanierov, uložíme naň kuracie stehná a posypeme sezamom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Sladko-pikantné kuracie stehná s hráškom, mrkvou a šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 541 kcal / 108 kcal, Tuky: 28 g / 5,6 g, Sacharidy: 23 g  / 4,6 g, Bielkoviny: 43 g / 8,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hrášok mrazený, Kokosový olej, Kuracie stehno bez kosti, Ľadový šalát, Med, Mrkva, Sezam, Sezamový olej, Sladká chilli omáčka, Sójová omáčka, Žltá cibuľa

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *