Karibská fazuľová zmes

s mangovou salsou a basmati ryžou

Ak ste hľadali v kategórii vegan, tak viete prečo ste tu. Ak ste len išli okolo, tak neodchádzajte. Tento recept sa skladá z troch častí. Prvou je zmes fazule, sladkých zemiakov, papriky a korenia. K tomu podávame basmati ryžu s koriandrom. Tretiu čast tvorí netradičná salsa, ktorá vznikne zmiešaním manga, jarnej cibuľky, koriadnra, papričky jalapeños a šťavy z limetky.

  #hviezdoukuchyne

fazula s mangovou salsou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2327 kJ / 556 kcal
388 kJ / 92 kcal

Tuky

11 g

1,8 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,5 g

Sacharidy

91 g

15,2 g

Cukry

14 g

2,3 g

Vláknina

16 g

2,7 g

Bielkoviny

15 g

2,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Basmati ryža (g)

100

Fazuľa borlotti (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jalapeño (ks)

1

Limetka (ks)

1

Mango (ks)

1

Červená paprika (ks)

1

Bataty (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

20

Koriander (g)

 

Rasca

 

Škorica

 

Kajenské korenie 

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

uvarena ryza

Ku jednému dielu ryže dáme variť dva diely vody. Osolíme a privedieme k varu. Následne stíšime plameň a varíme kým sa voda neodparí. Po dovarení prikryjeme pokrievkou.

nakrajany cesnak, cibula a paprika

Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Papriku prekrojíme, zbavíme semienok a nakrájame na kocky. Batat umyjeme, očistíme a takisto nakrájame na kocky.

zemiaky v panvici

V hlbšej panvici alebo hrnci rozpálime olivový olej a opekáme cesnak, cibuľu a papriku 4 minúty. Potom pridáme aj fazuľu, zemiaky, škoricu, kajenske korenie, rascu, soľ, čierne korenie a 300 ml vody (2 porcie). Privedieme k varu a varíme cca 10 minút.

nakrajane mango

Pripravíme si mangovú salsu. Mango prekrojíme pozdĺžne popri kôstke a potom každú polku nadrežeme na kocky. Zatlačíme prstami do šupky a mango prevrátime. Kocky manga vyberáme rukou alebo nožíkom a presunieme do stredne veľkej misky.

mangova salsa

Ku mangu pridáme nadrobno nakrájané a jadierok zbavené jalapeños, našikmo nakrájanú umytú jarnú cibuľku, nadrobno nasekaný koriander a šťavu z limetky. Premiešame.

karibska miska

Do taniera uložíme na jednu poku ryžu, na druhú polku fazuľovú zmes a do stredu uložíme mangovú salsu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Karibská fazuľová zmes s mangovou salsou a basmati ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 556 kcal / 92 kcal, Tuky: 11 g / 1,8 g, Sacharidy: 91 g / 15,2 g, Bielkoviny: 15 g / 2,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Bataty, Červená paprika, Cesnak, Fazuľa borlotti, Jalapeño, Jarná cibuľka, Limetka, Mango, Olivový olej, Žltá cibuľa, Koriander, Rasca, Škorica, Kajenské korenie, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *