Vegetariánska paradajkovo-hubová omáčka

na chrumkavých cuketových rezancoch

Hubovo-paradajková omáčka nie je žiaden zázrak, a ak by to bol celý recept, tak by na našej stránke nebol. Naša omáčka sa okrem šampiňónov a paradajok skladá ešte zo šošovice a dochutená je čerstvou bazalkou, sušeným oreganom a tymiánom. Ku omáčke podávame cuketové rezance a celý tento zázrak má niečo málo cez 80 kalórií.

  #hviezdoukuchyne

hubova omacka s cuketou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2067 kJ / 494 kcal
344 kJ / 82 kcal

Tuky

20 g

3,3 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,5 g

Sacharidy

47 g

7,8 g

Cukry

7 g

1,2 g

Vláknina

7 g

1,2 g

Bielkoviny

29 g

4,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Šampiňóny (g)

100

Paradajky krájané (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Parmezán* (g)

60

Pretlak paradajkový (g)

50

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Cuketa (ks)

2

Šosovica červená (g)

100

Olivový olej (ml)

20

Oregano 

 

Tymián

 

Bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

sosovica sa vari

Jeden diel šošovice dáme variť s dvoma dielmi vody. Osolíme, privedieme k varu, stíšime plameň a varíme 10-15 minút.

pretlaceny cesnak a nakrajana cibula

Cibuľu nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme cez lis na cesnak. Rozpálime polovicu oleja na hlbšej panvici alebo v hrnci a opekáme cesnak a cibuľu na slabom plameni asi 5 minút. Priebežne premiešame.

nakrajane huby

Kým sa cesnak s cibuľou opeká, umyjeme a nakrájame na plátky šampiňóny. Keď sa cesnak začne mierne pripekať, pridáme do panvice aj nakrájané šampiňóny a osolíme. Varíme asi 8 minút. Priebežne premiešavame.

paradajky s hubami v panvici

Potom do panvice pridáme krájané paradajky, pretlak, oregano a tymián. Premiešame a varíme ďalších 5 minút. 

Kým sa suroviny v panvici varia, nastrúhame škrabkou umytú cuketu a vytvoríme tak cuketové rezance.

sosovica s bazalkou v panvici

Bazalku nakrájame nadrobno a spolu so šošovicou ju v poslednom kroku pridáme do panvice. Premiešame a varíme spolu ešte 3 minúty.

hubova omacka s cuketou

Surové cuketové rezance rozdelíme medzi taniere, pokryjeme ich zmesou z panvice a posypeme nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!x

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vegetariánska paradajkovo-hubová omáčka na chrumkavých cuketových rezancoch

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 494 kcal / 82 kcal, Tuky: 20 g / 3,3 g, Sacharidy: 47 g / 7,8 g, Bielkoviny: 29 g / 4,8 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cuketa, Olivový olej, Paradajky krájané, Parmezán, Pretlak paradajkový, Šampiňóny, Šošovica červená, Žltá cibuľa, Oregano, Tymián, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *