Klobásová polievka

so zemiakmi, chilli a petržlenovou vňaťou

Ak ste milovníkmi polievok a chcete si trošku dopriať, tak nikam nechoďte. Našli ste polievku, ktorú budete chcieť častejšie než ostatné. Opečená klobása dodá polievke úžasnú chuť, škrob rozmiešaný v mlieku polievku zahustí a rozpustený cheddar nakoniec všetko zaklincuje. Aký by mohol byť dôvod, aby ste ju nevyskúšali aj vy?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1619 kJ /
387 kcal
449 kJ /
107 kcal

Tuky

27 g

7,5 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

3,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

2 g

0,6 g

Sacharidy

17 g

4,7 g

Cukry

5 g

1,5 g

Vláknina

2 g

0,6 g

Bielkoviny

18 g

5,0 g

Čas

45 minút

Suroviny na 4 porcie

Bravčová klobása (g)

250

Cesnak (strúčik)

1

Cheddar* (g)

100

Kukuričný škrob (g)

5

Maslo* (g)

10

Mrkva (ks)

1

Polohrubá múka (g)

10

Polotučné mlieko* (ml) 

200

Sójová omáčka (ml)

5

Zemiaky (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Drvené chilli

Oregano

Petržlenová vňať

Sušená bazalka

Sušený petržlen

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

klobasa

Klobásu nakrájame na plátky a opečieme v hrnci asi 5 minút. Ak nepúšťa masť, podlejeme ju olejom alebo maslom. Klobásu vyberieme a odložíme nabok. Masť necháme v hrnci.

mrkva cesnak a cibula

Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V hrnci po klobáse opekáme pripravenú zeleninu asi 5 minút. Priebežne premiešavame. Obsah panvice potom posypeme múkou a pridáme aj horčicu. Premiešame.

zemiak

Následne zeleninu zalejeme litrom vody a privedieme k varu. Zemiaky zatiaľ nakrájame na malé kocky a pridáme do polievky. 

polievka sa vari

Polievku okoreníme sójovou omáčkou, soľou, čiernym korením, oreganom, sušenou petržlenovou vňaťou a sušenou bazalkou. V miske spolu zmiešame mlieko a škrob a prilejeme do polievky. Varíme, dokým nie sú zemiaky a mrkva mäkké. Asi 20 minút.

syr

Ku koncu pridáme do polievky opečenú klobásu, nastrúhaný cheddar a ešte viac vody, ak je polievka príliš hustá.

Klobásová polievka so zemiakmi

Náš výtvor rozdelíme do tanierov, ktoré ozdobíme drveným chilli a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Klobásová polievka so zemiakmi, chilli a petržlenovou vňaťou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 387 kcal / 107 kcal, Tuky: 27 g / 7,5 g, Sacharidy: 17 g  / 4,7 g, Bielkoviny: 18 g / 5,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčová klobása, Cesnak, Cheddar, Kukuričný škrob, Maslo, Mrkva, Polohrubá múka, Polotučné mlieko, Sójová omáčka, Zemiaky, Žltá cibuľa, Drvené chilli, Oregano, Petržlenová vňať, Sušená bazalka, Sušený petržlen, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

2.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *