...

Opekané hubovo-cesnakové pappardelle

s karfiolom a vlašskými orechmi

Ľubovoľné cestoviny miešame s pečeným karfiolom, hubami a cesnakom. Primiešame aj paradajky, čerstvú petržlenovú vňať a nastrúhaný parmezán. Na záver zmes  ešte posypeme vlašskými orechami. Perfektné vegetariánske jedlo s 27 gramami proteínov je to, čo músíte vyskúšať.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2607 kJ /
623 kcal
566 kJ /
135 kcal

Tuky

21 g

4,6 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

11 g

2,4 g

Sacharidy

77 g

16,7 g

Cukry

4 g

0,9 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

27 g

5,9 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

4

Citrón (ks)

0,5

Karfiol (ks)

0,5

Olivový olej (ml)

10

Pappardelle (g)

140

Parmezán* (g)

30

Šampiňóny* (g)

250

Vlašské orechy (g)

50

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

Postup

sampinony a karfiol

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. Huby umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Karfiol zbavíme listov a nakrájame na menšie kúsky. Do alobalu vložíme očistený cesnak, olej a osolíme. Alobal zatvoríme. Zeleninu a huby pečieme v rúre 20 minút.

cestoviny

Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody a varíme ich asi 8 minút. Následne ich scedíme, premyjeme studenou vodou a necháme odkvapkať.

paradajky

Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a paradajku nakrájame na malé kocky. Obe presunieme do misky a posypeme nastrúhaným parmezánom.

opecene sampinony a karfiol

Plech vyberieme z rúry, opatrne rozbalíme cesnak a rozpučíme ho vidličkou. Do hlbokej panvice vložíme cestoviny opečenú zeleninu, obsah misky s parmezánom, citrónovú šťavu a malé množstvo vody. Dôkladne premiešame a varíme asi 3 minúty, aby sa cestoviny zohriali.

orechy

Medzitým orechy nahrubo nasekáme.

Opekané hubovo-cesnakové pappardelle

Cestoviny z panvice rozdelíme do tanierov a posypeme vlašskými orechami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Opekané hubovo-cesnakové pappardelle s karfiolom a vlašskými orechmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 623 kcal / 135 kcal, Tuky: 21 g / 4,6 g, Sacharidy: 77 g  / 16,7 g, Bielkoviny: 27 g / 5,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Karfiol, Olivový olej, Pappardelle, Parmezán, Šampiňóny, Vlašské orechy, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.