Kokosovo-špenátová kari treska

s pikantným mangovo-uhorkovým šalátom

Ak si hovoríte, že čo to je, tak nebojte. Veľmi príjemná aromatická treska so špenátom je doplnená netradičným pikantným ovocno-zeleninovým šalátom. Ak je to až príliš uletené, tak kari podávame klasicky s ryžou a nikoho takto nepohoršíme. Nech sa rozhodnete pre akúkoľvek prílohu, tak urobíte správne ak vyskúšate tresku na indický spôsob.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2377 kJ / 568 kcal
552 kJ / 132 kcal

Tuky

34 g

7,9 g

nasýtené mastné kyseliny

20 g

4,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

12 g

2,8 g

Sacharidy

19 g

4,4 g

Cukry

11 g

2,6 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

39 g

9,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Špenát baby (g)

50

Kokosové mlieko* (ml)

200

Treska* (g)

300

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Zázvor (g)

40

Limetka (ks)

1

Mango (ks)

1

Šalotka (g)

15

Trstinový cukor (g)

5

Olivový olej (ml)

20

Kari korenie

 

Rasca

 

Koriander

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

treska s panvici

Cesnak očistíme a prelisujeme., zázvor očistíme a nastrúhame a na polovici olivového oleja ich na panvici opekáme 1 minútu. Prilejeme kokosové mlieko, okoreníme rascou a kari a privedieme k varu. Pridáme tresku a na stredne veľkom plameni varíme 10 minút.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame druhú polovicu olivového oleja, cukor, soľ, čierne korenie, kôru a šťavu z limetky a chilli. Miešame, dokým sa cukor nerozpustí.

salat

Mango zbavíme šupky a kôstky, nakrájame na malé kocky a presunieme do misky s dresingom. Uhorku rozpolíme a nakrájame na polmesiačiky. Presunieme do misky s mangom. Nakoniec ku Ním pridáme aj nadrobno nasekaný koriander a šalotku.

kari treska

Keď je kari hotové, pridáme ku nemu ešte nasekaný špenát a varíme asi 3 minúty, kým sa špenát nezredukuje. Kari podávame s mangovo-uhorkovým šalátom, no môžeme si pripraviť aj ryžu. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kokosovo-špenátová kari treska s pikantným mangovo-uhorkovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 568 kcal / 132 kcal, Tuky: 34 g / 7,9 g, Sacharidy: 19 g / 4,4 g, Bielkoviny: 39 g / 9,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Kokosové mlieko, Limetka, Mango, Olivový olej, Šalotka, Špenát baby, Treska, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Kari korenie, Rasca, Koriander, Soľ, Čierne korenie

10.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *