Kórejské pečené mäsové guľky

so šalátom a jazmínovou ryžou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2775 kJ /
663 kcal
660 kJ /
154 kcal

Tuky

25 g

6,0 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

4 g

1,0 g

Sacharidy

70 g

16,7 g

Cukry

12 g

2,9 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

38 g

9,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jaz. ryža (g)

100

Panko (g)

30

Rybia o. (ml)

10

Ryž. ocot (ml)

10

Šalátový mix (g)

100

Sez. olej (ml)

20

Sladká chilli omáčka (ml)

30

Sójová o. (ml)

20

Trst. cukor (g)

20

Uhorka (ks)

0,5

Zázvor (g)

40

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajana cibulka

Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno a rozdelíme na dve časti. Jednu časť presunieme do misky a pridáme ku nej očistený a nastrúhaný zázvor a prelisovaný cesnak.

gulky na plechu

Do misky ďalej pridáme mäso, sezamový olej, polovicu sójovej omáčky, cukru, rybej omáčky, sladkej chilli omáčky, panko a čierne korenie. Dôkladne zmes premiešame, rukami vymodelujeme guľky a na plechu pečieme v rúre 15 minút pri 220 stupňoch.

ryza v hrnci

Jeden diel ryže dáme variť s dvomi dielmi osolenej vody. Hrniec zakryjeme a privedieme k varu. Následne stíšime plameň, odkryjeme a varíme asi 10 minút, dokým sa voda neodparí. Nakoniec plyn vypneme a hrniec prikryjeme.

dresing

V malej miske spolu zmiešame zvyšok sójovej omáčky, rybej omáčky, sladkej chilli omáčky, cukru a ryžový ocot. Dôkladne premiešame a dresing pre šalát máme hotový.

nakrajana uhorka

Uhorku pozdĺžne rozkrojíme na polovice a tie ešte raz pozdĺžne rozrežeme na ďalšie polovice. Následne uhorku nakrájame na tenké štvrtiny. Presunieme do väčšej misky, kde ju zmiešame so šalátovým mixom a dresingom z predošlého kroku.

Kórejské pečené mäsové guľky so šalátom a jazmínovou ryžou

Guľky rozdelíme do tanierov. Pridáme ku nim uvarenú ryžu a šalát. Tanier posypeme zvyšnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kórejské pečené mäsové guľky so šalátom a jazmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 663 kcal / 154 kcal, Tuky: 25 g / 6,0 g, Sacharidy: 70 g / 16,7 g, Bielkoviny: 38 g / 9,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Jarná cibuľka, Jazmínová ryža, Panko, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Šalátový mix, Sezamový olej, Sladká chilli omáčka, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Uhorka, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

6.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma