Koriandrové pečené kuracie stehná

s pórom, fazuľkou, paprikou a zapečeným pečivom

Bielkovinovo bohaté jedlo s množstvom vlákniny nemusí byť len jedlo pre športových nadšencov. Vyskúšajte kombináciu zeleniny plnej vitamínov, ktorú dopĺňajú šťavnaté kuracie stehná a opečené chrumkavé pečivo. Ak to má na vás veľa sacharidov, tak vynecháme žemľu, a ak to má veľa tuku, vymeníme stehná za prsia. 

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2695 kJ /
644 kcal
499 kJ /
119 kcal

Tuky

31 g

5,7 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

1,9 g

Sacharidy

40 g

7,4 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

7 g

1,3 g

Bielkoviny

47 g

8,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

0,5

Kaiserka (ks)

2

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Olivový olej (ml)

30

Pór (ks)

1

Zelená fazuľka* (g)

200

Žltá paprika (ks)

1

Rasca
Sušený koriander
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

maso v panvici

Kuracie stehná umyjeme osušíme, osolíme a okoreníme čierným korením. V panvici vhodnej do rúry rozpálime tretinu olivového oleja a opečieme na ňom mäso po 2 minúty z každej strany. Mäso presunieme na bok a použijeme panvicu ďalej.

por v panvici

Cesnak prelisujeme. Pór rozdelíme na zelenú a bielu časť. Zelené listy poodeľujeme od seba a dôkladne umyjeme. Nakrájame ho na malé kúsky. Na polovici zvyšného oleja opekáme cesnak, pór, citrónovú kôru, koriander a priebežne premiešavame. Varíme asi 4 minúty.

zelenina v panvici

Následne pridáme do panvice 150 ml vody (2 porcie), fazuľku a na malé kúsky nakrájanú a jadierok zbavenú papriku. Osolíme, okoreníme čiernym korením a premiešame. Privedieme k varu.

maso na zelenine

Mäso pridáme na zeleninu a panvicu presunieme do rúry, ktorú si vyhrejeme na 220 stupňov. Pečieme asi 15 minút.

zemle

V miske zmiešame zvyšok oleja, rascu, soľ a čierne korenie. Žemle prerežeme na polovice a potrieme koreneným olejom. Presunieme na plech a opekáme na vrchnom poschodí v rúre asi 5 minút.

Koriandrové pečené kuracie stehná s pórom, fazuľkou, paprikou a zapečeným pečivom

Keď je kura hotové, pokvapkáme ho citrónovou šťavou, rozdelíme do tanierov a podávame s opečenou žemľou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Koriandrové pečené kuracie stehná s pórom, fazuľkou, paprikou a zapečeným pečivom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 644 kcal / 119 kcal, Tuky: 31 g / 5,7 g, Sacharidy: 40 g / 7,4 g, Bielkoviny: 47 g / 8,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Cesnak, Citrón, Kaiserka, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Pór, Zelená fazuľka, Žltá paprika, Rasca, Sušený koriander, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií