Krémová cícerová polievka

s opekanou rozmarínovou pitou

Polievky sú nie len v zime dobrým nápadom, a tak nesmú chýbať ani v našej každotýždennej ponuke. Všetci poznáme tú istú pesničku dookola: Akú polievku navariť? Tú? Nie, tá bola minule. Tamtú? Nie tú nie. Tak ktrorú? Ja neviem. My vieme. Dnes to bude cúcerová polievka s cuketou a k tomu pridáme pitu s rozmarínom. Túto? Áno, Áno!

    #hviezdoukuchyne

cicerova polievka

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1285 kJ / 307 kcal
367 kJ / 87 kcal

Tuky

9 g

2,6 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,9 g

Sacharidy

42 g

12,0 g

Cukry

5 g

1,4 g

Vláknina

3 g

0,9 g

Bielkoviny

12 g

3,4 g

Čas

30 minút

Suroviny na 4 porcie

Mrkva (ks)

4

Zeleninový bujón (ks)

1

Cuketa (ks)

1

Cesnak (strúčik)

6

Pita (ks)

4

Žltá cibuľa (ks)

1

Cícer (g)

400

Olivový olej (ml)

20

Rozmarín 

     

Talianske korenie

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

mrkva v hrnci

Očistíme a nakrájame na malé kúsky cibuľu, polovicu cesnaku a mrkvu. V hrnci rozpálime polovicu oleja a pridáme doň pripravenú zeleninu, talianské korenie, soľ a čierne korenie. Občas premiešame a opekáme 5 minút.

cuketa

Medzitým nakrájame na malé kúsky umytú cuketu.

rozmixovany cicer

V miske alebo hrnci rozmixujeme dokopy 2 deci vody a cícer. 

polievka sa vari

Do hrnca so zeleninou pridáme nakrájanú cuketu, rozmixovaný cícer, bujón a 4 deci vody. Premiešame, privedieme k varu, stíšime plameň a varíme 7 minút kým zelenina nezmäkne.

pita natreta olejom a cesnakom

Rozohrejeme rúru na 200 stupňov, na plech rozprestrieme papier na pečenie, na neho pity, ktoré potrieme olivovým olejom, rozdelíme na ne zvyšný pretlačený cesnak a posypeme rozmarínom. Dáme piecť, kým pity mierne nezhnednú.

cicerova polievka

Keď sú pity dopečené a zelenina v polievke mäkká, môžeme podávať. Placky rozdelíme na štvrtinky a servírujeme s polievkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémová cícerová polievka s opekanou rozmarínovou pitou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 307 kcal / 87 kcal, Tuky: 9 g / 2,6 g, Sacharidy: 42 g / 12 g, Bielkoviny: 12 g / 3,4 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cícer, Cuketa, Mrkva, Olivový olej, Pita, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Rozmarín, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

4.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *