Krémová kuracia polievka

so zemiakmi, opečenou slaninkou a petržlenovou vňaťou

Možno vy dávate do kuracej polievky aj zemiaky, no my sme sa s tým stretli prvýkrát. A tí z vás, ktorí o tom tiež ešte nepočuli, môžu vyskúšať tento skvelý recept. Pripravíme si kuraciu polievku z pečených kuracích stehien, so zeleninou, zemiakmi a pečenou slaninkou. Dozdobíme petržlenovou vňaťou a poprípade nastrúhaným syrom.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
945 kJ /
226 kcal
189 kJ /
45 kcal

Tuky

16 g

3,2 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

12 g

2,4 g

Sacharidy

12 g

2,4 g

Cukry

5 g

1,0 g

Vláknina

4 g

0,8 g

Bielkoviny

8 g

1,6 g

Čas

60 minút

Suroviny na 4 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

50

Cesnak (strúčik)

1

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Mrkva (ks)

200

Olivový olej (ml)

10

Polohrubá múka (g)

10

Worchestrova omáčka (ml)

10

Zeler (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

stehna a slanina na plechu

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov. Na plech postupne uložíme plátky slaniny a kuracie stehná, ktoré okoreníme a osolíme z každej strany. Slaninu po asi 5 minútach vyberieme a nakrájame na malé kúsky. Stehná pečieme dokopy 20 minút.

zeler, mrkva, cibula a zemiaky

Mrkvu, zeler, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na malé kúsky. 

zelenina sa vari

V hrnci rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom zeleninu z predošlého kroku. Za pravidelného miešania necháme obsah hrnca mierne zmäknúť. Varíme asi 4 minúty. Pridáme múku a varíme ďalšie 2 minúty.

polievka sa vari

Následne zeleninu zalejeme litrom vody, pridáme prelisovaný cesnak, worchestrovu omáčku, osolíme a okoreníme. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme asi 30 minút.

natrhane maso

Keď je mäso hotové, porozdeľujeme ho vidličkami na menšie kúsky a pridáme do polievky spolu s polovicou opečenej slaniny. Varíme dokým nie je zelenina mäkká.

Krémová kuracia polievka

Keď je polievka hotová, ochutnáme ju a poprípade dokoreníme. Rozdelíme ju do tanierov a ozdobíme petržlenovou vňaťou a zvyšnou slaninou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémová kuracia polievka so zemiakmi, opečenou slaninkou a petržlenovou vňaťou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 226 kcal / 45 kcal, Tuky: 16 g / 3,2 g, Sacharidy: 12 g  / 2,4 g, Bielkoviny: 8 g / 1,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Cesnak, Kuracie stehno bez kosti, Mrkva, Olivový olej, Polohrubá múka, Worchestrova omáčka, Zeler, Žltá cibuľa, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

3.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *