Krémová zeleninová polievka

s paprikou, klobásou a bazalkou

Pripravte sa na zeleninovú polievku trochu ináč. Zeleninu, vrátane papriky, opečieme na výpeku z klobásy a následne varíme, kým nezmäkne. Nakoniec ju rozmixujeme ponorným mixérom a chuť zjemníme smotanou. Klobásu vrátime do polievky a dozdobíme čerstvou bazalkou. Perfektné teplé predjedlo do zimného nečasu. 

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1268 kJ /
303 kcal
288 kJ /
68 kcal

Tuky

22 g

5,0 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

Sacharidy

14 g

3,2 g

Cukry

9 g

2,0 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

12 g

2,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 4 porcie

Bravčová klobása (g)

250

Cesnak (strúčik)

2

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Paradajky krájané* (g)

400

Smotana na varenie* (ml)

120

Zeler (g)

200

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Žltá paprika (ks)

1

Bazalka

     

Talianske korenie

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

klobasa v hrnci

Klobásu nakrájame na kolieska a opečieme v hrnci. Opekáme 5 minút a priebežne premiešavame. Následne ju obrazačkou vyberieme a masť necháme v hrnci. Ak žiadna neostala, rozpálime v hrnci olej.

zelenina v hrnci

Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme. Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu presunieme do hrnca, osolíme a okoreníme čiernym a talianským korením. 

varime polievku

Zeleninu opekáme 5 minút a priebežne premiešavame. Následne ju zalejeme 500 ml vody, pridáme krájané paradajky a varíme 10 minút. 

pridame paradajku

Nakoniec do polievky pridáme smotanu a prevaríme 2 minúty. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom.

Krémová zeleninová polievka

Polievku rozdelíme do tanierov a doplníme opečenou klobásou. Ozdobíme na pásiky nakrájanou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémová zeleninová polievka s paprikou, klobásou a bazalkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 303 kcal / 68 kcal, Tuky: 22 g / 5,0 g, Sacharidy: 14 g  / 3,2 g, Bielkoviny: 12 g / 2,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčová klobása, Cesnak, Mrkva, Olivový olej, Paradajky krájané, Smotana na varenie, Zeler, Žltá cibuľa, Žltá paprika, Bazalka, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

Ak všetky suroviny nepotrebujete, môžete si vybrať zo zoznamu, ktoré Vám prinesieme domov.

2.74

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *