Stačí uvariť

Krémové kokosové cestoviny

s tofu, bok choy, paprikou a limetkou

Cestoviny, zeleninka, tofu. Neobjavili sme touto kombináciou Ameriku, ale čo ak áno. Rezancami pad thai a kapustou bok choy si prinesieme do kuchyne poriadny kus Ázie. Na zahustenie použijeme kokosové mlieko, a takto jednoducho nám vznikol ďalší vegánsky recept. Inšpirujte sa aj vy a dajte nám vedieť, aké to bolo.

    #hviezdoukuchyne

rezance pad thai s tofu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2619 kJ / 626 kcal
436 kJ / 104 kcal

Tuky

34 g

5,7 g

nasýtené mastné kyseliny

20 g

3,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

0,8 g

Sacharidy

59 g

9,8 g

Cukry

2 g

0,3 g

Vláknina

7 g

1,2 g

Bielkoviny

22 g

3,7 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bok choy (ks)

2

Kokosové mlieko* (ml)

200

Tofu *(g)

340

Cesnak (strúčik)

1

Zázvor (g)

40

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Limetka (ks)

1

Červená paprika (ks)

1

Pad thai rezance (g)

125

Sójová omáčka (ml)

30

Sezamový olej (ml)

10

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

rezance v hrnci

V hrnci necháme zovrieť vodu. Potom plameň vypneme a necháme vo vode rozmočiť cestoviny 10 minút. Následne ich scedíme.

zelenina v panvici

Bok choy zbavíme tvrdých bielych častí a nakrájame zvyšok na plátky. Jarnú cibuľku nakrájame našikmo na malé kúsky. Papriku zbavíme semienok a nakrájame na tenké plátky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Zázvor očistíme a nastrúhame. 

uvarena zelenina v panvici

V panvici rozpálime sezamový olej a opečieme na ňom suroviny z predchádzajúceho kroku. Priebežne premiešavame a na stredne veľkom plameni varíme 4 minúty. Potom pridáme kokosové mlieko a sójovú omáčku, premiešame a varíme ďalšie 4 minúty.

zelenina v panvici s rezancami a tofu

Tofu zbavíme nadbytočných tekutín papierovými utierkami a nakrájame ho na malé kocky. Pridáme ho spolu s cestovinami do panvice a opatrne premiešavame, aby sa zmes z panvice dostala pomedzi cestoviny. Varíme ďalšie 3 minúty.

limetka

Šťavu z limetky prilejeme do panvice, premiešame a máme jedlo pripravené.

rezance pad thai s tofu

Krémové cestoviny s tofu a zeleninou rozdelíme do misiek a môžeme jesť. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémové kokosové cestoviny s tofu, bok choy, paprikou a limetkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 626 kcal / 104 kcal, Tuky: 34 g / 5,7 g, Sacharidy: 59 g / 9,8 g, Bielkoviny: 22 g / 3,7 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bok choy, Červená paprika, Cesnak, Jarná cibuľka, Kokosové mlieko, Limetka, Pad thai rezance, Sezamový olej, Sójová omáčka, Tofu, Zázvor

7.09

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *