Šalát z ružičkového kelu

s pečenými kuracími prsiami, jablkom a orechami

Ružičkový kel nie je každému pochuti, no možno je to jeho úpravou pri varení. Zvykne sa pripravovať varený, dusený, grilovaný alebo pečený. V tomto recepte ho nebudeme variť. My ho len rozrežeme a zmiešame s ďalšími súčasťami šalátu. Takto aj antikelová časť sveta by mohla skúsiť, či nájde cestu k tejto zelenine.

    #hviezdoukuchyne

salat s kuracimi prsiami

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1879 kJ / 449 kcal
417 kJ / 99 kcal

Tuky

22 g

4,9 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

3,6 g

Sacharidy

24 g

5,3 g

Cukry

14 g

3,1 g

Vláknina

6 g

1,3 g

Bielkoviny

37 g

8,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Ružičkový kel (g)

100

Kuracie prsia* (g)

300

Jablko Gala (ks)

1

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Pekinská kapusta (ks)

0,25

Vlašské orechy (g)

30

Olivový olej (ml)

20

Med (g)

10

Ryžový ocot (ml)

20

Sezamový olej (ml)

10

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

dresing

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. V stredne veľkej miske spolu zmiešame olivový olej, sezamový olej, ryžový ocot, med, soľ a čierne korenie. 

kuracie na plechu

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké filety horizontálnym rezom. Potrieme ich z oboch strán polovicou olejovej zmesi z predošlého kroku. Presunieme na papier na pečenie a pečieme v rúre asi 20 minút.

salat

Do misky so zvyškom olejovej zmesi postupne pridávame pekinskú kapustu zbavenú tvrdých častí nakrájanú na pásiky, jarnú cibuľku nakrájanú na malé kúsky a ružičkový kel, z ktorého takisto odrežeme tvrdé konce a zvyšok nakrájame na krúžky. Premiešame.

nakrajane jablko

Jablko rozštvrtíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké pásiky. Orechy mierne nasekáme na menšie kúsky.

salat s kuracimi prsiami

Na spodok taniera uložíme šalát. Na jednu polovicu rozprestrieme plátky jablka a na druhú upečené kuracie prsia nakrájané na pásiky. Posypeme vlašskými orechami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Šalát z ružičkového kelu s pečenými kuracími prsiami, jablkom a orechami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 449 kcal / 99 kcal, Tuky: 22 g / 4,9 g, Sacharidy: 24 g / 5,3 g, Bielkoviny: 37 g / 8,2 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Jablko Gala, Jarná cibuľka, Kuracie prsia, Med, Olivový olej, Pekinská kapusta, Ružičkový kel, Ryžový ocot, Sezamový olej, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

5.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *