Restovaný baklažán v ázijskej omáčke

s cícerom, paprikou, hubami a jasmínovou ryžou

Veľmi príjemný ázijský mix na vegánsku nôtu. Cícer je základ pre svoj obsah bielkovín. Doplníme ho hubami, baklažánom a paradajkou. To cele ponoríme do hustej arašidovej omáčky a posypeme sezamom a bazalkou. Tých surovín je omnoho viac, a tak ak sa vám nechce nakupovať, tak viete čo máte robiť. Odpoveď sa nachádza za receptom dole.

  #hviezdoukuchyne

restovany baklazan s cicerom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2699 kJ / 645 kcal
674 kJ / 161 kcal

Tuky

19 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,3 g

Sacharidy

95 g

23,8 g

Cukry

10 g

2,5 g

Vláknina

6 g

1,5 g

Bielkoviny

21 g

4,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Baklažán (ks)

0,5

Cícer (g)

200

Cesnak (strúčik)

1

Zázvor (g)

40

Jasmín. ryža (g)

100

Portobello (ks)

1

Červená pap.(ks)

0,5

Červená cib. (Ks)

0,5

Kuk. škrob (g)

20

Araš. maslo (g)

30

Javor. sirup (ml)

10

Ryžový ocot (ml)

10

Sójová o. (ml)

30

Olivový olej (ml)

20

Sezam (g)

5

Bazalka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

Postup

ryza

Jeden diel ryže dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme mierne prikryté, kým sa voda neodparí. Nakoniec vypneme plyn a necháme zakryté ešte 5 minút.

baklazan restovany

Baklažán umyjeme, odrežeme jeden koniec a nakrájame na menšie kúsky. Na polovici olivového oleja ho pečieme asi 10 minút – kým nezhnedne. Odložíme nabok a panvicu použijeme v ďalšom kroku.

huby s paprikou

Kým sa baklažán pečie, očistíme a nakrájame nadrobno cibuľu. Zbavíme semienok a nakrájame na pásiky papriku. Hlúbik húb zbavíme lupeňov a nakrájame na pásiky. Na druhej polovici oleja ich v panvici po baklažáne opekáme na miernom ohni 5 minút. Priebežne premiešavame.

omacka

V malej miske si pripravíme omáčku. Dokopy zmiešame prelisovaný očistený cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku, arašidové maslo, javorový sirup, škrob, ryžový ocot, čierne korenie a 50 ml vody (2 porcie).

cicer huby papriuka baklazan v panvici

Do panvice pridáme cícer, premiešame a varíme 3 minúty. 

Bazalku nakrájame na pásiky.

Ďalej do panvice pridáme polovicu bazalky, opečený baklažan a omáčku z predošlého kroku. Premiešavame, aby sa obsah panvice obalil omáčkou.

restovany baklazan s cicerom

Zmes v panvici varíme ešte 2 minúty a pravidelne premiešavame. Následne zeleninu rozdelíme do tanierov, priložíme ryžu, posypeme sezamom a ozdobíme bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Restovaný baklažán v ázijskej omáčke s cícerom, paprikou, hubami a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 645 kcal / 161 kcal, Tuky: 19 g / 4,8 g, Sacharidy: 95 / 23,8 g, Bielkoviny: 21 g / 4,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Arašidové maslo, Baklažán, Červená cibuľa, Červená paprika, Cesnak, Cícer, Huby Portobello, Jasmínová ryža, Javorový sirup, Kukuričný škrob, Olivový olej, Ryžový ocot, Sezam, Sójová omáčka, Zázvor, Bazalka, Soľ, Čierne korenie

5.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *