Stačí uvariť

Krémové koriandrové kuracie soté

so zelenou paprikou, paradajkami a šošovicou

Komu by už napadlo len mohlo napadnúť použiť šošovicu ako prílohu? Tak nám určite áno. Vyskúšali sme a nebanovali. Pripravte si túto kombináciu aj vy a objavte s nami opäť niečo nové. Aj keď fotka tak nevyzerá, prípravou tohto jedla neurobíte krok vedľa. Práve naopak. Tak smelo do toho!

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2000 kJ / 478 kcal
425 kJ / 101 kcal

Tuky

13 g

2,8 g

nasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,9 g

Sacharidy

35 g

7,4 g

Cukry

2 g

0,4 g

Vláknina

6 g

1,3 g

Bielkoviny

47 g

10,0 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

2

Kuracie prsia* (g)

300

Olivový olej (ml)

20

Paprika zelená (ks)

2

Paradajky krájané* (g)

200

Smotana na varenie* (ml)

50

Šosovica červená (g)

100

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Kajenské korenie 

 

Koriander

 

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

sosovica

Jeden diel šošovice dáme variť s dvoma dielmi osolenej vody. Privedieme k varu, stíšime plameň a varíme, dokým sa voda neodparí.

kura

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na malé kocky, osolíme a okoreníme čiernym korením. Na polovici olivového oleja ho opekáme asi 5 minút, dokým sa dôkladne neprepečie. Potom ho odložíme nabok. Panvicu aj s výpekom použijeme v ďalšom kroku.

zelenina v panvici

Na čistej doske zbavíme papriku jadierok a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici po mäse rozpálime zvyšok oleja a opekáme na ňom cibuľu, prelisovaný cesnak, nakrájanú papriku, koriander, soľ, čierne korenie a kajenske korenie.

zelenina a kura

Varíme asi 5 minút. Následne do panvice pridáme aj krájané paradajky a 100 ml vody (2 porcie). Premiešame a varíme ďalších 5 minút na stredne veľkom plameni.  Potom ku zmesi prisypeme predpečené mäso a varíme ešte 3 minúty.

zelenina kura a smotana

Nakoniec vypneme plyn a prilejeme do panvice smotanu. Dôkladne premiešame.

kuracie sote

Uvarenú šošovicu podávame so zmesou z panvice. Posypeme nadrobno nasekaným koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémové koriandrové kuracie soté so zelenou paprikou, paradajkami a šošovicou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 478 kcal / 101 kcal, Tuky: 13 g / 2,8 g, Sacharidy: 35 g / 7,4 g, Bielkoviny: 47 g / 10,0 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Kuracie prsia, Olivový olej, Paprika zelená, Paradajky krájané, Smotana na varenie, Šosovica červená, Žltá cibuľa, Kajenské korenie, Koriander, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

5.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *