Marinovaný striploin steak

s chrumkavým šalátom s vlašskými orechami a nivou

A je tu ďalší steak so šalátom, ale opäť niečim iný. Steak marinujeme v nami pripravenej marináde a podávame so šalátom, ktorý okrem iného obsahuje nivu, zelené jablko a vlašské orechy. Ak vám dochádzali nápady na nové recepty na steak, tak možno vyskúšate tento, a možno ho zaradíte do vašej kuchyne pravidelne.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2117 kJ / 506 kcal
492 kJ / 117 kcal

Tuky

32 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

13 g

3,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

8 g

1,9 g

Sacharidy

18 g

4,2 g

Cukry

10 g

2,3 g

Vláknina

4 g

0,9 g

Bielkoviny

40 g

9,3 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie
Niva* (g)

50

Cesnak (strúčik)

2

Jablko (ks)

1

Citrón (ks)

1

Gr. jogurt* (g)

50

Rímsky šalát (ks)

0,5

Nízka roštenka (Striploin steak)* (g)

300

Vlašské orechy (g)

25

Dij. horčica (g)

5

Sójová o. (ml)

10

Kokosový olej* (g)

10

Vínny ocot biely (ml)

20

Worchestrova omáčka (ml)

5

Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

omacka

V stredne veľkej miske spolu zmiešame polovicu prelisovaného cesnaku, šťavu z citróna, sójovú omáčku, polovicu vínneho octu, worchestrovú omáčku, dijónsku horčicu a čierne korenie. Premiešame. Mäso umyjeme a marinujeme v tejto marináde.

dresing

Steak marinujeme asi 10 minút a opečieme na kokosovom oleji po 2 – 5 minút na stranu podľa našich preferencií. 

V druhej stredne veľkej miske spolu zmiešame nadrobenú nivu, zvyšok prelisovaného cesnaku, grécky jogurt, zvyšok octu, soľ a čierne korenie.

salat s orechami

Do misky s dresingom pridáme na pásiky nakríjaný hlávkový šalát a nahrubo nakrájané vlašské orechu. Premiešame.

jablko

Jablko rozkrojíme na štvrtinky, zbavíme jadierok a narežeme na tenké tyčinky. Prisypeme ku šalátu a premiešame.

steak so salatom

Keď máme všetko upečené, nakrájané a premiešané, môžeme servírovať. Polku taniera vyplníme šalátom a druhú polku opečeným steakom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Marinovaný striploin steak s chrumkavým šalátom s vlašskými orechami a nivou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 506 kcal / 117 kcal, Tuky: 32 g / 7,4 g, Sacharidy: 18 g / 4,2 g, Bielkoviny: 40 g / 9,3 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Citrón, Dijónska horčica, Feta, Grécky jogurt, Jablko Granny Smith, Kokosový olej, Nízka roštenka (Striploin steak), Rímsky šalát, Sójová omáčka, Vínny ocot biely, Vlašské orechy, Worchestrova omáčka, Soľ, Čierne korenie

8.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *