Krémové toskánske krevety

so slaninou, paradajkami, špenátom a cuketovými rezancami

Každý týždeň na našej stránke pribudne 10 nových receptov a každý týždeň medzi nimi nájdete aj niečo ulovené z morských hlbín. Poďme si pozrieť, čo to bude tentokrát. Bude to kombinácia rôznych chutí: v jednom tanieri nájdeme koktejlové krevety, chrumkavú slaninu, lahodný parmezán a cuketové pásy. Do toho všetkého ešte zamiešame špenát, paradajky, bazalku a korenia. 

  #hviezdoukuchyne

toskanske krevety

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1967 kJ / 470 kcal
307 kJ / 73 kcal

Tuky

25 g

3,9 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

2 g

0,3 g

Sacharidy

12 g

1,9 g

Cukry

3 g

0,5 g

Vláknina

4 g

0,6 g

Bielkoviny

51 g

8,0 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Špenát baby (g)

200

Anglická slanina plátky* (ks)

2

Cesnak (strúčik)

2

Cherry paradajky (g)

100

Grécky jogurt* (g)

150

Parmezán* (g)

50

Krevety* (g)

250

Cuketa (ks)

2

Bazalka

 

Chilli

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

slanina v panvici

Ak sú krevety ešte zmrazené, presunieme ich do sitka a necháme rozmraziť pod tečúcou vodou. Medzitým nakrájame slaninu na kocky a opekáme v panvici, kým sa nezačne pripekať – 4-5 minút.

paradajka v panvici

Paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu vyberieme z panvice, ale výpek v nej necháme, ak je ho málo, dolejeme olivový olej. Opekáme na ňom paradajky asi 3 minúty.

krevety a paradajky v panvici

Priebežne môžeme si pomocou škrabky pripraviť cuketu. Vytvoríme z nej pásiky alebo rezance. Keď sa začnú paradajky rozpadať, pridáme ku ním krevety a prelisovaný cesnak a opekáme asi 3 minúty.

cuketa a jogurt v panvici

Keď krevety chytili už trošku farbu, pridáme do panvice aj cuketu, špenát, väčšinu parmezánu a jogurt. Osolíme a okoreníme s chilli, talianským a čiernym korením. Premiešame kým sa syr nerozpustí – 1-2 minúty.

cela zmes v panvici

Ak je zmes príliš hustá, pridáme deci vody, ale keďže cuketa púšťa veľa vody, tak by sa to nemalo stať. Nakrájame na malé kúsky bazalku. Polovicu pridáme do panvice. Varíme ešte 5 minút.

Krémové toskánske krevety so slaninou, paradajkami, špenátom a cuketovými rezancami

Obsah panvice rozdelíme medzi taniere, posypeme zvyšným parmezánom a ozdobíme nakrájanou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémové toskánske krevety so slaninou, paradajkami, špenátom a cuketovými rezancami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 470 kcal / 73 kcal, Tuky: 25 g / 3,9 g, Sacharidy: 12 g / 1,9 g, Bielkoviny: 51 g / 8,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Anglická slanina plátky, Cesnak, Cherry paradajky, Cuketa, Grécky jogurt, Krevety, Parmezán, Špenát baby, Bazalka, Chilli, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

9.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *