Krémové tymiánové kuracie prsia

s batatovo-cviklovým pyré a dijónskym šalátom

Cvikla sa dá použiť v kuchyni na plus mínus milión spôsobov. Je chutná, zdravá a ma krásnu farbu. Neexistuje dôvod, prečo tu máme receptov obsahujúcich cviklu tak málo. Nič sa nedeje. Nie je koniec sveta, zatiaľ. Budeme sa snažiť to tu urobiť viac ružovým a červeným a kto vie ešte aké farby nám vie vytvoriť.

    #hviezdoukuchyne

kuracie prsia so salatom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2000 kJ / 478 kcal
357 kJ / 85 kcal

Tuky

17 g

3,0 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

Sacharidy

36 g

6,4 g

Cukry

14 g

2,5 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

40 g

7,1 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cvikla (ks)

1

Kuracie prsia* (g)

300

Smotanový syr* (g)

50

Cesnak (strúčik)

1

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Citrón (ks)

1

Šalotka (g)

1

Bataty (g)

250

Dijónska horčica (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Tymián

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

cvikla sa vari

Cviklu umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Dáme ju variť do hrnca s vodou. Privedieme k varu, následne plameň stíšime a varíme 10 minút.

maso v panvici

Kuracie prsia umyjeme, usušíme a rozrežeme horizontálnym rezom na tenšie plátky. Osolíme a okoreníme čiernym korením. Na panvici rozpálime polovicu olivového oleja a opečieme na ňom mäso po 5 minút z každej strany na stredne veľkom plameni. Odložíme nabok.

bataty a cvikla

Batat umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kocky. Pridáme ho do hrnca s variacou sa cviklou. Privedieme k varu a následne stíšime plameň a varíme ešte 15 minút. Potom zeleninu scedíme, osolíme, okoreníme čiernym korením a  rozmixujeme na kašu.

cibula v panvici

Šalotku umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak prelisujeme. V panvici po mäse opražíme cesnak, cibuľu a tymián 4 minúty. Následne pridáme syr a 100 ml vody (2 porcie). Omáčku varíme asi 2 minúty, kým sa syr nerozpustí.

dresing

V stredne veľkej miske zmiešame zvyšný olivový olej, šťavu z citróna, horčicu, soľ a čierne korenie. Ku dresingu pridáme na malé kúsky nakrájaný šalát a premiešame. 

kuracie prsia so salatom

Na tanier postupne ukladáme mäso, ktoré polejeme syrovou omáčkou. Doplníme batatovo-cviklovým pyré a citrónovo-horčicovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krémové tymiánové kuracie prsia s batatovo-cviklovým pyré a dijónskym šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 478 kcal / 85 kcal, Tuky: 17 g / 3,0 g, Sacharidy: 36g / 6,4 g, Bielkoviny: 40 g / 7,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bataty, Cesnak, Citrón, Cvikla, Dijónska horčica, Hlávkový šalát, Kuracie prsia, Olivový olej, Šalotka, Smotanový syr, Tymián, Soľ, Čierne korenie

6.39

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *