Miska kukuričnej polenty

s opečenou fazuľou, šalátom pico de gallo a avokádom

Aj keď sa to môže tak zdať, v tanieri sa nenachádza zemiaková kaša s fazuľou a šalátom. Náš tanier je vyplnený kukuričnou polentou. Vzniká zomletím kukuričných zŕn na jemnú krupicu. Prichádza ku nám z Talianska a my vám ju radi predstavíme a možno si nájde pravidelné miesto na poličke u vás v kuchyni.

 #hviezdoukuchyne

kukuricna polenta

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2544 kJ / 608 kcal
530 kJ / 126 kcal

Tuky

26 g

5,4 g

nasýtené mastné kyseliny

8 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,7 g

Sacharidy

66 g

13,8 g

Cukry

6 g

1,3 g

Vláknina

15 g

3,1 g

Bielkoviny

22 g

4,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Polenta (g)

100

Cheddar* (g)

50

Fazuľa čer.(g)

400

Olivový olej (ml)

20

Med (g)

10

Dij. horčica (g)

10

Avokádo (ks)

0,5

Cherry paradajky (g)

100

Šalotka (g)

0,5

Oranžová paprika (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Limetka (ks)

0,5

Reďkovka (ks)

0,5

Jalapeño (ks)

0,5

Rasca

 

Paprika sladká mletá

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

polenta

Do hrnca dáme variť 600 ml osolenej vody (pre 2 porcie).  Keď voda zovrie, pridávame do nej pomaličky polentu za stáleho miešania. Znížime plameň a varíme 5 – 10 minút, kým nezhustne na kašu. Následne ju zmiešame s cheddarom. Osolíme alebo okoreníme.

dresing

V stredne veľkej miske pripravíme dresing. Zmiešame spolu polovicu olivového oleja, horčicu, med, šťavu z limetky, soľ a čierne korenie.

cibula a cesnak

Cesnak očistíme a prelisujeme. Šalotku očistíme a nakrájame na polmesiačiky. Jalapeños zbavíme jadierok a nakrájame na drobné kúsky. Umyjeme si ruky po krájaní papričky. Všetky suroviny presunieme do misky s dresingom.

salat

Do misky ďalej pridávame papriku zbavenú semienok a nakrájanú na malé kocky, reďkovky nakrájané na tenké polmesiačiky a rozpolené cherry paradajky. Môžeme dochutiť bylinkami ako je koriander alebo petržlenová vňať.

fazula s korenim

V hrnci rozpálime zvyšok olivového oleja a opečieme na ňom fazuľu zbavenú nálevu, rascu, papriku, soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme asi 3 minúty. 

Avokádo zbavíme šupky a kôstky a nakrájame na plátky.

kukuricna polenta

Ak je polenta príliš hustá, zriedime ju vodou. Všetko je pripravené, ide sa na to! Polovicu taniera vyplníme polentou. Zvyšok doplníme šalátom a fazuľou. Nakoniec dozdobíme avokádom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska kukuričnej polenty s opečenou fazuľou, šalátom pico de gallo a avokádom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 608 kcal / 126 kcal, Tuky: 26 g / 5,4 g, Sacharidy: 66 g / 13,8 g, Bielkoviny: 22 g / 4,6 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Cesnak, Cheddar, Cherry paradajky, Dijónska horčica, Fazuľa červená, Jalapeño, Limetka, Med, Olivový olej, Oranžová paprika, Polenta, Reďkovka, Šalotka, Rasca, Paprika sladká mletá, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *