...

Krevetové čchao

s edamamom, bok choy, sezamom a jasmínovou ryžou

Ak by ste chceli vedieť, čo sa skrýva za tajuplným názvom čchao, tak je to ináč známe ako styr fry. Ak sme vám ani s týmto nepomohli, tak vysvetlíme. Styr fry, resp. čínsky čchao, je kulinárska technika varenia, kedy sa suroviny smažia v malom množstve oleja vo veľkej panvici alebo woku. Vyskúšate ju aj vy?

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2368 kJ /
566 kcal
473 kJ /
113 kcal

Tuky

22 g

4,4 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

2,6 g

Sacharidy

51 g

10,2 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

4 g

0,8 g

Bielkoviny

41 g

8,2 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Bok choy (g)

200

Edamame* (g)

100

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Krevety* (g)

200

Sezam (g)

5

Sezamový olej (ml)

20

Sójová omáčka (ml)

10

Vajíčko* (ks)

2

Zázvor (g)

40

Zelená fazuľka* (g)

200

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

14. Mäkkýše a výrobky z nich

Postup

ryza

Do hrnca dáme variť jeden diel ryže a dva diely osolenej vody. Privedieme k varu a varíme mierne zakryté asi 15 minút, dokým sa voda neodparí. Následne vypneme plyn a necháme ryžu zakrytú. 

vajicka

V miske rozšľaháme vajíčka spolu so soľou a čiernym korením. Na polovici sezamového oleja ich opečieme v panvici až do konzistencie, akú máme radi. Presunieme na tanier a panvicu použijeme v ďalšom kroku.

bok choy

Bok choy zbavíme najtvrdšej časti, listy od seba pooddeľujeme a umyjeme. Následne ich nakrájame na malé kúsky.

zazvor

Zázvor očistíme a nastrúhame. Do panvice nalejeme zvyšok oleja, na ktorom opekáme zázvor asi 30 sekúnd. Následne pridáme edamame, krevety, na malé kúsky nakrájanú cibuľku a bok choy. Premiešame a varíme asi 5 minút.

zelenina a krevety

Nakoniec pridáme do panvice aj zelenú fazuľku, opečené vajíčka, sójovú omáčku a sezam. Dôkladne premiešame a varíme ešte 3 minúty.

Krevetové čchao s edamamom

Ryžu rozdelíme do tanierov a pokryjeme zmesou z panvice. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Krevetové čchao s edamamom, bok choy, sezamom a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 566 kcal / 113 kcal, Tuky: 22 g / 4,4 g, Sacharidy: 51 g  / 10,2 g, Bielkoviny: 41 g / 8,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bok choy, Edamame, Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Krevety, Sezam, Sezamový olej, Sójová omáčka, Vajíčko, Zázvor, Zelená fazuľka, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.