Kukurično-cuketové BBQ krevety

s mozzarellovo-karfiolovou polentou

Pripravme si opäť niečo exkluzívnejšie dneska. Polentu si uvaríme s karfiolom a mozzarellou a to bude tvoriť základ taniera. Na vrch uložíme krevety s cuketou v paradajkovej omáčke.  Garantujeme parádny nový zážitok a to vštko obsahuje menej ako 80 kalórií na 100 gramov. Nie je nad čím váhať.

    #hviezdoukuchyne

krevety na polente

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2230 kJ / 533 kcal
318 kJ / 76 kcal

Tuky

23 g

3,3 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

1,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

48 g

6,9 g

Cukry

12 g

1,7 g

Vláknina

6 g

0,9 g

Bielkoviny

36 g

5,1 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Karfiol (ks)

0,5

Mozzarella* (g)

50

Krevety* (g)

200

Kukurica (g)

50

Polenta (g)

50

Pretlak par. (g)

100

Cuketa (ks)

1

Jablčný ocot (g)

10

Trstinový cuk. (g)

10

Maslo* (g)

30

Dij. horčica (g)

20

Kečup (g)

20

Worchestrova omáčka (ml)

10

Paprika sladká mletá

Cesnakový prášok 

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

2. Kôrovce a výrobky z nich

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

polenta s karfiolom

Karfiol umyjeme, osušíme a nastrúhame na najväčšom strúhadle. Do hrnca nalejeme 500 ml vody (pre 2 porcie), prisypeme karfiol a polentu. Osolíme a premiešame. Privedieme k varu, následne stíšime plameň a varíme asi 20 minút. Priebežne miešame.

omacka

Do druhého hrnca postupne pridávame paradajkový pretlak, kečup, horčicu, jablčný ocot, worchestrovu omáčku, cukor, soľ, polovicu granulovaného cesnaku, chilli a papriku. Premiešame, privedieme k varu a stíšime plameň. Varíme 5 minút a priebežne premiešavame.

cuketa s kukuricou

Ak máme mrazené krevety, tak ich rozmrazíme pod tečúcou vodou. 

Na panvici roztopíme polovicu masla. Pridáme kukuricu a cuketu nakrájanú na štvrtiny. Premiešame a varíme 5 minút, kým zelenina nezhnedne.

krevety s cuketou

Do panvice pridáme krevety, granulovaný cesnak soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme ďalších 5 minút.

omacka so zeleninou

Nakoniec prilejeme do panvice omáčku z druhého kroku. Premiešame a varíme ešte 2 minúty.

krevety na polente

Po 20 minútach varenia pridáme do hrnca s karfiolom nastrúhaný syr a druhú polovicu masla. Premiešame a môžeme podávať. Do misiek najprv uložíme kukuričný karfiol a na vrch pridáme zmes s krevetami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kukurično-cuketové BBQ krevety s mozzarellovo-karfiolovou polentou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 533 kcal / 76 kcal, Tuky: 23 g / 3,3 g, Sacharidy: 48 g / 6,9 g, Bielkoviny: 36 g / 5,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cuketa, Dijónska horčica, Jablčný ocot, Karfiol, Kečup, Krevety, Kukurica, Maslo, Mozzarella, Polenta, Pretlak paradajkový, Trstinový cukor, Worchestrova omáčka, Paprika sladká mletá, Granulovaný cesnak, Chilli, Soľ, Čierne korenie

7.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *