Kuracie, paprika a kešu

s basmati ryžou na ázijský spôsob

Do našej kuchyne vpustíme ďalší kúsok Ázie. Kuracie a kešu je celkom klasika, ale koľkokrát ste si to pripravili u vás doma? Už áno, či ešte nie? Každopádne skúste tú našu a môžete porovnať s vašou alebo s tou z vašej obľúbenej reštaurácie. Čo keď sa vám podarí lepšia? To nevieme, kým to neskúsime. Tak nám dajte potom vedieť.   #hviezdoukuchyne

kura s kesu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2653 kJ / 634 kcal
603 kJ / 144 kcal

Tuky

22 g

5,0 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,0 g

Sacharidy

54 g

12,3 g

Cukry

3 g

0,7 g

Vláknina

3 g

0,7 g

Bielkoviny

55 g

12,5 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Basmati ryža (g)

70

Kešu (g)

40

Kuracie prsia* (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

20

Paprika zelená (ks)

2

Jarná cibuľka (zväzok)

2

Trstinový cukor (g)

10

Kukuričný škrob (g)

10

Ryžový ocot (ml)

10

Sójová o. (ml)

50

Olivový olej (ml)

20

Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

papriky, cesnak a zazvor

Papriku umyjeme, zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Zázvor očistíme a nastrúhame na najmenšom strúhadle. Odložíme nabok.

omacka

V miske zmiešame sójovú omáčku, ryžový ocot, kukuričný škrob, časť olivového oleja, a trstinový cukor. Odložíme nabok.

Kuracie prso

Kuracie prsia umyjeme, osúšíme a nakrájame na menšie kocky.

Dáme variť ryžu. Do hrnca dáme variť ku jednému dielu ryže dva diely vody. Varíme dokým sa voda neodparí.

nakrajane kura

V hlbšej panvici rozpálime zvyšok oleja. Keď je olej horúci, opečieme na ňom kúsky mäsa asi 4 minúty zo všetkých strán.

kura s paprikami v panvici

Pridáme ku mäsu cesnak, zázvor a papriku. Premiešavame a varíme ďalšie 4 minúty. Potom pridáme omáčku a kešu a varíme všetko spolu asi ý minút, kým sa mäso neuvarí a paprika je mierne zmäknutá.

kura s kesu

Umyjeme a nakrájame jarnú cibuľku. Na spodok taniera uložíme ryžu, pridáme mäso a posypemejarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Kuracie, paprika a kešu s basmati ryžou na ázijský spôsob

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 634 kcal / 144 kcal, Tuky: 22 g / 5,0 g, Sacharidy: 54 g / 12,3 g, Bielkoviny: 55 g / 12,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Basmati ryža, Cesnak, Jarná cibuľka, Kešu, Kukuričný škrob, Kuracie prsia, Olivový olej, Paprika zelená, Ryžový ocot, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Zázvor, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *