Vegetariánske quesadillas

plnené paprikou, fazuľou a syrom s avokádovo-paradajkovou salsou

Už dosť dávno sme sem pridali recept na quesadillu, a tak prišiel čas na to, aby sme si to zopakovali. Nebudeme sa samozrejme opakovať, a preto prichádzame s vegetariánskou verziou. To nie je všetko! Vyšperkovali sme prípravu, a tak sa vám už nestane, že sa quesadilla rozpadne pri otáčaní v panvici. Pozrite sa ako na to.   #hviezdoukuchyne

Vegetarianska quesadilla

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2683 kJ / 641 kcal
624 kJ / 149 kcal

Tuky

37 g

8,6 g

nasýtené mastné kyseliny

12 g

2,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

17 g

4,0 g

Sacharidy

47 g

10,9 g

Cukry

4 g

0,9 g

Vláknina

20 g

4,7 g

Bielkoviny

28 g

6,5 g

Čas

40 minút

Suroviny na 2 porcie
Avokádo (ks)

1

Fazuľa červená (g)

200

Mozzarella* (g)

120

Jalapeño

1

Tortilla pšeničná (g)

2

Limetka (ks)

0,5

Červená paprika (ks)

1

Červená cibuľa (ks)

0,5

Paradajka (g)

2

Olivový olej (ml)

20

Chilli
Rasca
Koriander
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

salat ku quesadille

Prvý krok bude pripraviť si salsu. V miske postupne zmiešame nakrájané avokádo, umyté a nakrájané paradajky, očistenú a nakrájanú polovicu cibule, polovicu umytého, nakrájaného jalapeña zbaveného semienok a polovicu nakrájaného koriandru. 

paprika v panvici

Zmes z prvého kroku pokropíme kúskom olivového oleja, šťavou z limetky a okoreníme soľou a čiernym korením.

V panvici rozpálime trochu olivového oleja a postupne do nej pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, papriku a jalapeño. Premiešame.

paprika a fazula v panvici

Zeleninu varíme asi 4 minúty, kým mierne nezmäkne. Potom ku nej pridáme fazuľu, chilli, rascu, soľ a čierne korenie. Varíme ešte 3 minúty.

polka zmesi v placke

Na rovný povrch rozprestrieme tortillu. Na jednu polku uložíme vrstvu syra, ďalšiu vrstvu fazuľovo-paprikovej zmesi a poslednú vrstvu syra. Rozprestrieme až po okraj polky tortilly.

zatvorena placka

Prázdnu polku tortilly preložíme cez naplnenú polku a presunieme do panvice, ktorú potrieme zvyškom olivového oleja. Opekáme asi 4 minúty z každej strany. Presunieme na dosku na krájanie a prerežeme na polovicu.

vegetarianska quesadilla

Quesadillu podávame so salsou a môžeme ozdobiť zvýšným koriandrom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Vegetariánske quesadillas plnené paprikou, fazuľou a syrom s avokádovo-paradajkovou salsou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 641 kcal / 149 kcal, Tuky: 37 g / 8,6 g, Sacharidy: 47 g / 10,9 g, Bielkoviny: 28 g / 6,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Avokádo, Červená cibuľa, Červená paprika, Fazuľa červená, Jalapeño, Limetka, Mozzarella, Olivový olej, Paradajka, Tortilla pšeničná, Chilli, Koriander, Rasca, Soľ, Čierne korenie

6.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *