Kuracie prsia v dijónskej omáčke

s jesenným šalátom a cesnakovým chlebom

Kuracie prsia. Stará dobrá klasika, ktorá sa ale takisto môže rýchlo prejesť. S ryžou, so zemiakmi, s kašou, s hranolkami. A čo tak skúsiť s chlebom a zeleninou? Ale nie tak obyčajnou. Z ciabatty si veľmi jednoducho urobíme cesnakový chlebík, no a šalát si pripravíme taký, nazvime ho jesenný. Červené hrozno, vlašské orechy a šalátove listy poliate balsamicom a olivovým olejom. Jednoduché. Čo sa týka samotných pŕs, tak tie ukryjeme do omáčky z dijónskej horčice. Objednajte si tieto originálne kuracie prsia a staňte sa #hviezdoukuchyne.

Kuracie prsia v omáčke

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2389 kJ /
571 kcal
795 kJ / 190 kcal

Tuky

37 g

12,3 g

nasýtené mastné kyseliny

17 g

5,6 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0 g

Sacharidy

26 g

8,6 g

Cukry

7 g

2,3 g

Vláknina

1 g

0,3 g

Bielkoviny

39 g

13 g

Soľ

165 mg

55 mg

Čas

25 minút

Suroviny pre 2 porcie
Cesnak (strúčik)

1

Hrozno červené (g)

75

Ciabatta (ks)

1

Kuracie prsia* (g)

300

Kurací bujón (ks)

1

Dijónska horčica (g)

20

Kyslá smotana* (g)

50

Vlašské orechy (g)

15

Tmavé balsamico (ml)

25

Olivový olej (ml)

15

Maslo* (g)

50

Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siričitany

Postup

cesnakove maslo

Do malej misky si dáme dve tretiny masla a necháme ho zmäknúť v mikrovlnke. 10-15 sekúnd. Nakrájame si na drobno polovicu cesnaku a zamiešame ho do masla spolu so soľou a čiernym korením.

okorenene kura

Kura si rozdelíme, umyjeme, osušíme. Na panvicu nalejeme olivový olej a restujeme mäsko, kým nezhnedne. 3-5 minút z každej strany. Kura potom dáme na dosku na krájanie a pokračujeme s tou istou panvicou v ďalšom kroku.

zaklad pre omacku

Do panvice pridáme zvyšný cesnak a necháme ho rozvoňať. Asi 30 sekúnd. Pridáme kocku bujónu, 100 ml vody a miešame dokým nezhustne. 2-3 minúty. Pridáme kyslú smotanu, polovicu horčice a zvyšné maslo. Dochutíme soľou a čierným korením.

narezana ciabatta

Nakrájame si ciabattu, potrieme ju cesnakovým maslom, ktoré sme si pripravili na začiatku a dáme na plech zapiecť do rúry, kým nestmavne. 2-3 minúty.

salat

Šalát si urobíme nakrájaním šalátu, hrozna, orieškov a zmiešaním s polkou balsamica. Dochutíme soľou a čierným korením.

kura v dijonskej omacke

Nakrájame kura na plátky, polejeme omáčkou a servírujeme s opečeným cesnakovým chlebom a jesenným šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Kuracie prsia v dijónskej omáčke s jesenným šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 571 kcal / 190 kcal, Tuky: 37 g / 12,3 g, Sacharidy: 26 g / 8,6 g, Bielkoviny: 39 g / 13 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Ciabatta, Dijónska horčica, Hrozno červené, Kurací bujón, Kuracie prsia, Kyslá smotana, Maslo, Olivový olej, Tmavé balsamico, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *