Tagliatelle s kuracími prsiami

na omáčke z paradajok s mozzarellou

Nájde sa tu niečo aj pre milovníkov cestovín a talianskej kuchyne. Tagliatelle sú ploché dlhé cestoviny, ktoré idú skvelo dokopy s paradajkovou omáčkou. My túto kombináciu doplníme extrémne rýchlo pripravenými, ale do chrumkava upečenými kuracími prsiami. Všetko pokryje jeden z najtypickejších talianských syrov – mozzarella. Vyšperkovať to ide už len talianskym vínkom vo dvojici. Alebo osamote. No a čo?         #hviezdoukuchyne

Tagliatelle s kuracími prsiami

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2711 kJ /
648 kcal
774 kJ / 185 kcal

Tuky

9 g

2,6 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

1,1 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,3 g

Sacharidy

97 g

27,7 g

Cukry

23 g

6,6 g

Vláknina

3 g

0,9 g

Bielkoviny

41 g

11,7 g

Soľ

103 mg

29,4 mg

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Sušená bazalka (g)

5

Sušený petržlen (g)

5

Sušené oregáno (g)

5

Mozzarella* (g)

50

Olivový olej (g)

10

Kuracie prsia* (g)

200

Cesnakový prášok (g)

5

Pretlak paradajkový g)

200

Talianske korenie (g)

5

Tagliatelle (g)

200

Soľ a čierne korenie
*uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

Postup

marinada

Vytvoríme si marinádu pre mäsko. V malej miske zmiešame sušenú bazalku, petržlenovú vňať, oregáno a olivový olej.

marinovane maso

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a obalíme v marináde. Ideálne ich necháme marinovať zopár hodín. Ak nás tlačí čas, tak bude stačiť aj 10 minút.

maso sa pecie

V hlbšej panvici si mäsko orestujeme z každej strany asi po 5 minút. Netreba pridávať ďalší olej, keďže je mäso ním obalené.

maso v omacke so syrom

Do panvice prilejeme paradajkový pretlak, prisypeme talianske korenie a cesnakový prášok. Povaríme ešte 5 minút a na vrch pridáme mozzarellu.

maso v omacke s roztopenym syrom

Obsah panvice presunieme do pekáča a pečieme ešte asi 5 minút pri 200 stupňoch, kým sa nám syr nerozpustí. Medzitým si uvaríme cestoviny.

tagliatelle s masom a omackou

Do taniera si vložíme najprv tagliatelle, na nich ide mäsko a prilejeme aj časť omáčky. Môžeme dozdobiť čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Tagliatelle s kuracími prsiami na omáčke z paradajok posypané mozzarellou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 648 kcal / 185 kcal, Tuky: 9 g / 2,6 g, Sacharidy: 97 g / 27,7 g, Bielkoviny: 41 g / 11,7 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Kuracie prsia, Mozzarella, Olivový olej, Pretlak paradajkový, Tagliatelle, Granulovaný cesnak, Oregano, Sušená bazalka, Sušený petržlen, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

5.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *