Miska plná Grécka

s opraženým cícerom, bulgurom a feta šalátom

Keď sa povie Grécko, môže nám napadnúť mnoho vecí. Slnko, more, dovolenka. Ak je to gastronómia, tak nemôžeme vynechať tzatziki, kebab, grécky šalát alebo olivy. Dnes však vyskúšame niečo úplne nové. Kombinácia chrumkavého opraženého cíceru, aromatického kôpru, fety a bulguru prináša všetky odtiene tejto obľúbenej prímorskej destinácie.  #hviezdoukuchyne

Miska s cícerom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2105 kJ / 503 kcal
406 kJ / 97,5 kcal

Tuky

9 g

1,7 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,8 g

nenasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

Sacharidy

32,5 g

6,3 g

Cukry

3 g

0,6 g

Vláknina

3 g

0,6 g

Bielkoviny

13,5 g

2,6 g

Soľ

280 mg

54,3 mg

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie
Cibuľa (g)

1

Kôpor (g)

10

Cícer (g)

200

Harissa prášok (g)

5

Uhorka (ks)

1

Feta* (g)

100

Bulgur (g)

100

Cherry (g)

120

Olivový olej (ml)

30

Tmavé balsamico (ml)

20

Humus (g)

60

Soľ, čierne korenie 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

Postup

nakrajana cibula

Nahrejeme rúru na 220 stupňov a pripravíme si tam miesto do horných poschodí. Prekrojíme cibuľu na polovicu a nakrájame ju na plátky. Premyjeme a usušíme cícer. 

cibula a cicer na plechu

Na papier na pečenie vysypeme cícer a 3/4 cibule. Zvyšok využijeme neskôr. Pokropíme to olivovým olejom a polovicou harissy. Plech ide do hornej časti rúry, kde ostane 18-20 minút. 

salat pred miesanim

Do malého hrnca nalejeme pohár vody a pridáme k tomu polovicu zvyšnej harissy, bulgur a soľ. Privedieme do varu, stíšime plameň a varíme, kým sa voda neodparí. Šalát až v ďalšom kroku.

salat

Kým sa cícer pečie a bulgur varí, pripravíme si šalát. Zmiešame v miske nakrájanú uhorku, paradajky, polovicu rozdrveného kôpru, zvyšok cibule, olivový olej, balzamico a polovicu gréckeho syru. Osolíme  a okoreníme.

humus v tanieri

Ak máme všetko dovarené a dopečené, môžeme začať nakladať na tanier. Na začiatok ochutnáme trochu humusu a prípadne dochutíme harissou alebo korením. Naberieme na zadnú stranu lyžičky humus a natrieme na bok taniera.

miska plna grecka

Ďalej dáme na spodok taniera bulgur, prikryjeme opečným cícerom a cibuľkou. Najvyššiu vrstvu bude tvoriť feta šalát, ktorý posypeme kôprom a zvyškom fety, ak chceme. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Miska plná Grécka s opraženým cícerom, bulgurom a feta šalátom

TNutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 503 kcal / 97 kcal, Tuky: 9 g / 1,7 g, Sacharidy: 32 g / 6,3 g, Bielkoviny: 13 g / 2,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bulgur, Cherry paradajky, Cícer, Feta, Humus, Olivový olej, Tmavé balsamico, Uhorka, Žltá cibuľa, Harissa prášok, Kôpor, Soľ, Čierne korenie

6.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *