Kuracie rezníky

s citrónovým ružičkovým kelom, brusnicami a orechami

Rezne v kategórii fit? Samozrejme. U nás je možné všetko a s našimi receptami. Prsia obaľované len v múke opečieme na olivovom oleji. Netradičnou prílohou bude ružičkový kel s brusicami a vlašskými orechami. Toto všetko spolu vytvorí až 12 gramov vlákniny a 43 gramov bielkovín na porciu. 

    #hviezdoukuchyne

rezen s ruzickovym kelom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
kJ / kcal
kJ / kcal

Tuky

g

g

nasýtené mastné kyseliny

g

g

nenasýtené mastné kyseliny

g

g

Sacharidy

g

g

Cukry

g

g

Vláknina

g

g

Bielkoviny

g

g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Ružičkový kel (g)

400

Kuracie prsia* (g)

300

Brusnice (g)

100

Cesnak (strúčik)

1

Citrón (ks)

0,5

Šalotka (g)

10

Vlašské orechy (g)

25

Olivový olej (ml)

20

Hladká múka (g)

30

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

5. Arašidy a výrobky z nich

8. Orechy a výrobky z nich

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

nakrajany kel

Ružičkový kel umyjeme a nakrájame na polovičky. Presunieme do stredne veľkej misky.

prsia v panvici

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pritlačíme rukou o podložku a horizontálnym rezom rozdelíme mäso na tenké plátky. Osolíme a okoreníme čiernym korením, v hlbokom tanieri ich obalíme múkou a presunieme do panvice, kde sme rozpálili polovicu olivového oleja. 

nakrajana cibula a cesnak

Prsia opekáme 5 minút z každej strany na stredne veľkom plameni.

Kým sa mäso opeká, cesnak očistíme a prelisujeme. Šalotku očstíme a nakrájame nadrobno.

kel s brusnicami

Upečené mäso odložíme na tanier nabok. Do použitej panvice vylejeme druhú polovicu oleja a minútu na ňom opečieme šalotku a cesnak. Potom pridáme ku nim aj nakrájaný ružičkový kel, brusnice a 50 ml vody. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a varíme 5 minút. 

kel sa vari

Medzitým odšťavíme citrón do misky po zelenine. Pridáme aj nadrobno nakrájané orechy . Môžeme pridať aj petržlenovú vňať. Premiešame a pridáme do panvice. Varíme ešte 5 minút, kým kel nezmäkne.

rezen s ruzickovym kelom

Kuracie uložíme na tanier a doplníme ho zeleninovo-orieškovo-brusnicovou zmesou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kuracie rezníky s citrónovým ružičkovým kelom, brusnicami a orechami

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 642 kcal / 142 kcal, Tuky: 18 g / 4,0 g, Sacharidy: 71 g / 15,8 g, Bielkoviny: 43 g / 9,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Brusnice, Cesnak, Citrón, Hladká múka, Kuracie prsia, Olivový olej, Ružičkový kel, Šalotka, Vlašské orechy, Soľ, Čierne korenie

6.19

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *