Thajská omeleta Kai Jeow

s pikantným uhorkovým šalátom a jasmínovou ryžou

Ďaľší z netradičných receptov si môžete pripraviť na raňajky, alebo aj na večeru. Akokoľvek sa rozhodnete, tak vyskúšaním kombinácie vajíčok, ryže a šalátu si určite osviežite svoj jedálníček. Aj keď otáčanie omelety môže byť pre viacerých výzvou, netreba sa toho báť a vyskúšať nové veci. Už máte objednané?

    #hviezdoukuchyne

thajska omeleta

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2218 kJ / 530 kcal
471 kJ / 112 kcal

Tuky

23 g

4,9 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

16 g

3,4 g

Sacharidy

49 g

10,4 g

Cukry

6 g

1,3 g

Vláknina

2 g

0,4 g

Bielkoviny

25 g

5,3 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Vajíčko* (ks)

6

Uhorka (ks)

1

Špenát baby (g)

30

Jarná cibuľka (zväzok)

0,5

Jasmínová ryža (g)

100

Trstinový cukor (g)

5

Rybia omáčka (ml)

20

Ryžový ocot (ml)

10

Olivový olej (ml)

20

Chilli

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

3. Vajcia a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich

Postup

ryza

Na jeden diel ryže dáme variť dva diely osolenej vody. Privedieme k varu, znížime plameň a prikryjeme pokrievkou. Varíme kým sa voda neodparí. Potom hrniec dáme zo sporáku dole a necháme prikrytý ešte 10 minút.

dresing

V stredne veľkej miske spolu zmiešame ryžový ocot, polovicu rybej omáčky, tretinu olivového oleja a trstinový cukor. Vyrobili sme si dresing pre šalát.

salat

Uhorku očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na polmesiačiky. Pridáme do misky s dresingom. Špenát zbavíme stopiek a nakrájame na pásiky. Pridáme ku uhorke. Posypeme chilli papričkami a premiešame.

cajicka so salatom

V druhej stredne veľkej miske spolu zmiešame druhú polovicu rybej omáčky vajíčka a do šikma nakrájanú jarnú cibuľku.

omeleta

Do panvice vlejeme druhú tretinu oleja, a keď je horúci, prilejeme polovicu vajíčkovej zmesi (2 porcie). Varechou posúvame okraje ku stredu a necháme upiecť celý obsah panvice. Varíme na stredne veľkom plameni stále jednu porciu na jednu panvicu. 

thajska omeleta

Ak je omeleta pripravená, odložíme ju na tanier a takým istým postupom pripravujeme ďaľšiu alebo ďaľšie porcie. Omeletu podávame s ryžou a uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Thajská omeleta Kai Jeow s pikantným uhorkovým šalátom a jasmínovou ryžou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 530 kcal / 112 kcal, Tuky: 23 g / 4,9 g, Sacharidy: 49 g / 10,4 g, Bielkoviny: 25 g / 5,3 g

Balíky rozvážame v okresoch Košice I, Košice II, Košice III, Košice IV, Košice okolie a na územie mesta Prešov.

Dátum a čas doručenia si určíte v pokladni.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Jarná cibuľka, Jasmínová ryža, Olivový olej, Rybia omáčka, Ryžový ocot, Špenát baby, Trstinový cukor, Uhorka, Vajíčko, Chilli, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *