Kuracie špajle

s pečenými jahodami, polníčkom a fetou

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2929 kJ /
700 kcal
837 kJ /
200 kcal

Tuky

55 g

15,7 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,4 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

25 g

7,1 g

Cukry

11 g

3,1 g

Vláknina

4 g

1,1 g

Bielkoviny

30 g

8,6 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

1

Feta* (g)

50

Jahody (g)

200

Kuracie stehno bez kosti* (g)

200

Majonéza* (g)

40

Med (g)

10

Olivový olej (ml)

20

Pistácie (g)

60

Polníček (g)

80

Šalotka (ks)

0,5

Bazalka

 

Granulovaný cesnak

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

8. Orechy a výrobky z nich

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

jahody na plechu

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. V miske spolu zmiešame rozštvrtené jahody, med a štipku soli. Premiešame, presunieme na plech a pečieme 25 minút.

dresing

V miske spolu zmiešame majonézu, citrónovú kôru, granulovaný cesnak, polovicu soli a čierneho korenia. Premiešame.

spajle v panvici

Stehná zbavíme mastných častí, nakrájame na malé kúsku a pridáme do misky z predchádzajúceho kroku. Premiešame a mäso ponapichujem na špajle. Na polovici oleja ich opekáme v panvici 10 minút. Priebežne otáčame.

zalievka

Zvyšok oleja nalejeme do čistej misky. Pridáme polovicu šťavy z citróna, nadrobno nakrájanú šalotku, soľ a čierne korenie. Premiešame.

pistacie a bazalka

Pistácie vyberieme zo škrupiniek a nakrájame nahrubo. Lístky bazalky takisto nakrájame nahrubo. Pistácie aj bazalku presunieme do misky s dresingom. Pridáme upečené jahody, nadrobenú fetu a polníček. Premiešame.

Kuracie špajle s pečenými jahodami, polníčkom a fetou

Šalát rozdelíme do tanierov a doplníme opečeným mäsom. Zvyšným citrónom pokvapkáme mäso a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Kuracie špajle s pečenými jahodami, polníčkom a fetou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 700 kcal / 200 kcal, Tuky: 55 g / 15,7 g, Sacharidy: 25 g / 7,1 g, Bielkoviny: 30 g / 8,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Citrón, Feta, Jahody, Kuracie stehno bez kosti, Majonéza, Med, Olivový olej, Pistácie, Polníček, Šalotka, Bazalka, Granulovaný cesnak, Soľ, Čierne korenie

6.79

Celková suma je prepočítaná v pokladni