Libanonská Mujadara

šošovica, ryža a opekaná cibuľka so šalátom

Presuňme sa teraz na chvíľu na blízky východ, ktorého kuchyňa nás vie ohúriť mnohými novými receptami. Dnes si pripravíme Mujadaru, ktorá sa skladá z ryže zmiešanej so šošovicou, ktoré sú pokryté restovanou cibuľkou. Túto zmes doplníme šalátom, na ktorý nadrobíme syr feta. Toto jedlo je samozrejme vhodné pre vegetariánov, a keď odoberieme ten syr, tak aj pre vegánov.   #hviezdoukuchyne

Libanonska mujadara

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2348 kJ / 561 kcal
573 kJ / 137 kcal

Tuky

17 g

4,1 g

nasýtené mastné kyseliny

6 g

1,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

2,2 g

Sacharidy

74 g

18,0 g

Cukry

4 g

1,0 g

Vláknina

8 g

2,0 g

Bielkoviny

21 g

5,1 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Šošovica (g)

100

Kurací bujón (ks)

1

Feta* (g)

60

Uhorka (ks)

0,5

Cesnak (strúčik)

1

Jasmínová ryža (g)

100

Rímsky šalát (ks)

0,5

Paradajka (g)

100

Tmavé balsamico (ml)

10

Olivový olej (ml)

20

Žltá cibuľa (ks)

1

Oregano
Rasca
Mäta
Soľ, čierne korenie
*  uschovajte v chladničke
Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg/kg alebo 10 mg/l

Postup

sosovica sa vari

Na začiatok dáme variť šošovicu s pol litrom vody a bujónom. Varíme asi 10 minút – šošovica stále nebude úplne dovarená.

cibula sa pecie

Kým sa v jednom hrnci varí, my si nakrájame na mesiačiky cibuľu. Na polovici oleja v panvici ju opekáme spolu s polovicou rasce, dokým nezhnedne – asi 15 minút. Priebežne premiešavame.

sosovica s ryzou sa vari

Po 10 minútach pridáme do hrnca so šošovicou ryžu, premiešame a privedieme do varu. Potom stíšime plameň a prikryjeme. Varíme kým sa voda neodparí, a potom necháme ešte 5 minút prikryté mimo ohňa.

zalievka

Počas toho ako sa šošovica s ryžou varia, pripravíme si zálievku na šalát. Na zálievku budeme potrebovať zvyšok olivového oleja, balsamico, pretlačený cesnak, oregano, zvyšok rasce, soľ a čierne korenie. Premiešame.

salat

Zeleninu umyjeme, nakrájame nadrobno a vložíme do misky. Polejeme zálievkou, posypeme nadrobenou fetou a premiešame.

Libanonská Mujadara - šošovica, ryža a opekaná cibuľka so šalátom

Šalát podávame spolu s uvarenou zmesou ryže a šošovice, ktorú pokryjeme upečenou cibuľkou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov.

Libanonská Mujadara – šošovica, ryža a opekaná cibuľka so šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 561 kcal / 137 kcal, Tuky: 17 g / 4,1 g, Sacharidy: 74 g / 18 g, Bielkoviny: 21 g / 5,1 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Feta, Jasmínová ryža, Kurací bujón, Olivový olej, Paradajka, Rímsky šalát, Šošovica, Tmavé balsamico, Uhorka, Mäta, Oregano, Rasca, Soľ, Čierne korenie

5.59

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *