Lososie rybie prsty

s hranolkami z rúry a citrónovo-jogurtovou omáčkou

Jedno z najobľúbenejších detských jedál si dnes môžete pripraviť v domácej verzii. Plátky lososa obalíme v citrónovej kôre a strúhanke a pečieme spolu so zemiakmi v rúre. Takisto omáčku si pripravíme úplne sami. Tá bude pozostávať z horčice, šťavy z citróna, gréckeho jogurtu a petržlenovej vňate.

    #hviezdoukuchyne

rybie prsty

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2883 kJ / 689 kcal
670 kJ / 160 kcal

Tuky

32 g

7,4 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,9 g

nenasýtené mastné kyseliny

13 g

3,0 g

Sacharidy

71 g

16,5 g

Cukry

17 g

4,0 g

Vláknina

0 g

0,0 g

Bielkoviny

25 g

5,8 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Citrón (ks)

1

Grécky jogurt* (g)

50

Losos* (g)

200

Zemiaky (g)

500

Dijónska horčica (g)

20

Olivový olej (ml)

30

Strúhanka (g)

50

Petržlenová vňať

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

4. Ryby a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

hranolky

Rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Zemiaky očistíme a nakrájame na hranolky. V stredne veľkej miske spolu zmiešame polovicu olivového oleja a soľ. Pridáme do nej aj zemiaky a dôkladne obalíme osoleným olejom. Pečieme v rúre 15 – 20 minút.

citronova kora

Do misky po zemiakoch nastrúhame kôru z citróna. Zvyšný citrón použijeme v ďalších krokoch.

struhanka

Ku citrónovej kôre pridáme strúhanku, soľ, čierne korenie a olej. Premiešame.

obalena ryba

Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na asi 1 centimeter široké pásiky. Obalíme ich v miske s citrónovou strúhankou, a poukladáme na alobal. Zemiaky na plechu odsunieme na jednu polovicu a na druhú pridáme lososa. Pečieme asi 10 minút.

omacka

Kým sa zemiaky a losos pečú, vyrobíme si omáčku. Do misky postupne pridávame šťavu z polovice citróna, grécky jogurt, horčicu, soľ, čierne korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dôkladne premiešané a omáčku máme pripravenú.

lososie prsty

Lososie rybie prsty opatrne poukladáme na tanier. Doplníme zemiakmi a omáčkou. Druhú polku citróna nakrájame na polmesiačiky a takisto umiestníme na tanier. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Lososie rybie prsty s hranolkami z rúry a citrónovo-jogurtovou omáčkou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 689 kcal / 160 kcal, Tuky: 32 g / 7,4 g, Sacharidy: 71 g / 16,5 g, Bielkoviny: 25 g / 5,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Citrón, Dijónska horčica, Grécky jogurt, Losos, Olivový olej, Strúhanka, Zemiaky, Petržlenová vňať, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *