Macaronová polievka

s hovädzím mäsom na taliansky spôsob

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1092 kJ /
261 kcal
218 kJ /
52 kcal

Tuky

10 g

2,0 g

nasýtené mastné kyseliny

1 g

0,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

23 g

4,6 g

Cukry

2 g

0,4 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

20 g

4,0 g

Čas

25 minút

Suroviny na 4 porcie

Červená paprika (ks)

1

Cesnak (strúčik)

2

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Kolienka (g)

80

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Paradajky krájané* (g)

400

Worchestrova omáčka (ml)

10

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Petržlenová vňať

     

Talianske korenie

     

Soľ, čierne korenie

     

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

maso v hrnci

V hrnci rozpálime polovicu oleja, pridáme mäso, talianske korenie, soľ a čierne korenie. Dôkladne obsah hrnca premiešavame a rozbijeme mäso na čo najmenšie kúsky. Opekáme asi 5 minút, kým už nie je mäso červené. Následne ho vyberieme a odložíme nabok. Šťavu z mäsa v hrnci necháme.

zelenina v hrnci

Papriku zbavíme jadierok a nakrájame na malé kúsky. Cesnak očistíme a prelisujeme. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky(čím menšie, tým sa bude polievka kratšie variť). Papriku nakrájame nadrobno. Do hrnca pridáme olej a opekáme na ňom pripravenú zeleninu asi 3 minúty.

pridame maso cestoviny a paradajky

Do hrnca so zeleninou pridáme krájané paradajky, kolienka, opečené mäso, liter vody a worchestrovu omáčku. Premiešame a privedieme k varu.

polievka sa vari

Keď začne polievka vrieť, stíšime plameň a varíme 15 – 20 minút, dokým mrkva nezmäkne. Medzitým nakrájame nadrobno petržlenovú vňať. 

pridame petrzlenovu vnat

Keď je už mrkva mäkká, pridáme do hrnca polovicu vňate (druhú polovicu si necháme na zdobenie) a premiešame.

Macaronová polievka s hovädzím mäsom na taliansky spôsob

Všetko máme hotové. Stačí polievku rozdeliť do tanierov, posypať zvyškom petržlenovej vňate a zjesť. Ak polievku nezjete hneď, cestovina nasiakne viac vody a bude hustejšia. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Macaronová polievka s hovädzím mäsom na taliansky spôsob

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 261 kcal / 52 kcal, Tuky: 10 g / 2,0 g, Sacharidy: 23 g / 4,6 g, Bielkoviny: 20 g / 4,0 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Červená paprika, Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Kolienka, Mrkva, Olivový olej, Paradajky krájané, Worchestrova omáčka, Žltá cibuľa, Petržlenová vňať, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

3.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *