Vietnamské mäsové guľky

v ostro-kyslej omáčke so zeleninou a arašidmi

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2695 kJ /
644 kcal
481 kJ /
115 kcal

Tuky

33 g

5,9 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

0,5 g

nenasýtené mastné kyseliny

2 g

0,4 g

Sacharidy

45 g

8,0 g

Cukry

15 g

2,7 g

Vláknina

5 g

0,9 g

Bielkoviny

44 g

7,8 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Arašidy (g)

20

Cesnak (strúčik)

1

Hlávkový šalát (ks)

0,5

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Kukuričný škrob (g)

5

Limetka (ks)

0,5

Mrkva (ks)

1

Olivový olej (ml)

20

Panko (g)

50

Rybia omáčka (ml)

20

Sladká chilli omáčka (ml)

10

Sójová omáčka (ml)

20

Trstinový cukor (g)

10

Uhorka (ks)

1

Vajíčko* (ks)

1

Zázvor (g)

40

Cibuľový prášok

Koriander

Mäta

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

Postup

omacka

V malej miske spolu zmiešame šťavu z limetky, sójovú omáčku, polovicu rybej omáčky, sladkú chilli omáčku, cukor, škrob. Premiešame a odložíme nabok.

dresing

V miske spolu zmiešame očistený a prelisovaný cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, nadrobno nasekanú mätu a koriander. Ďalej do misky pridáme mleté mäso, vajíčko, panko, rybiu omáčku, soľ, čierne korenie a cibuľový prášok.

masove gulky

Zmes v miske dôkladne premiešame a vytvarujeme rukami malé guľky. Olej nalejeme do panvice, a keď je horúci, opečieme v nej pripravené guľky. Pečieme asi 7 minút a priebežne otáčame, aby sa opiekli z každej strany.

pripravena zelenina a arasidy

Kým sa guľky opekajú, pripravíme si zeleninu. Polovicu uhorky nakrájame na polmesiačiky. Odložíme nabok. Druhú polovicu nastrúhame na strúhadle a presunieme do misky. Ku nastrúhanej uhorke pridáme aj očistenú a nastrúhanú mrkvu. Arašidy nakrájame nadrobno.

gilky v omacke

Keď sú guľky upečené, zalejeme ich omáčkou z prvého kroku. Nezabudnime ju predtým ešte raz premiešať. Guľky obalíme omáčkou z každej strany a môžeme prestierať.

Vietnamské mäsové guľky

Do tretiny taniera uložíme na polmesiačiky nakrájanú uhorku, do ďalšej tretiny mrkvovo-uhorkovú zmes a do poslednej časti natrhaný šalát. Tanier doplníme guľkami a posypeme arašidmi. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Vietnamské mäsové guľky v ostro-kyslej omáčke so zeleninou a arašidmi

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 644 kcal / 115 kcal, Tuky: 33 g / 5,9 g, Sacharidy: 45 g / 8,0 g, Bielkoviny: 44 g / 7,8 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Arašidy, Cesnak, Hlávkový šalát, Hovädzie mäso mleté, Kukuričný škrob, Limetka, Mrkva, Olivový olej, Panko, Rybia omáčka, Sladká chilli omáčka, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Uhorka, Vajíčko, Zázvor, Cibuľový prášok, Koriander, Mäta, Soľ, Čierne korenie

7.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *