...

Slaninovo-čučoriedková pizza

s paradajkovo-broskyňovým šalátom

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1106 kJ /
553 kcal
283 kJ /
141 kcal

Tuky

30 g

7,7 g

nasýtené mastné kyseliny

5 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

52 g

13,3 g

Cukry

13 g

3,3 g

Vláknina

7 g

1,8 g

Bielkoviny

19 g

4,9 g

Čas

25 minút

Suroviny na 2 porcie

Anglická slanina plátky* (ks)

4

Broskyňa (ks)

1

Čučoriedky (g)

170

Gr. jogurt* (g)

70

Med (g)

10

Mozzarella* (g)

70

Olivový olej (ml)

10

Paradajka (ks)

2

Pol. múka (g)

70

Šalotka (ks)

0,5

Vínny ocot biely (ml)

10

Bazalka

 

Granulovaný cesnak

Kypriaci prášok

 

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

12. Oxid siričitý a siričitany

Postup

surove cesto

V miske spolu zmiešame takmer celú múku (časť si necháme na vaľkanie), jogurt, kypriaci prášok, polovicu granulovaného cesnaku, soľ a čierne korenie. Premiešame, vytvoríme dve guľky. Tie rozvaľkáme na tenké placky (aby sa nám cesto nelepilo, posypeme ho múkou). 

cucoriedky s cesnakom

Placky opečieme na suchej panvici po 3 minúty z každej strany. 

Do misky postupne vkladáme čučoriedky, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Vidličkou alebo pučiakom na zemiaky zmes rozpučíme a premiešame.

slanina v panvici

Slaninu nakrájame na malé kúsky a opekáme na panvici asi 5 minút. Priebežne premiešavame. 

Rozohrejeme rúru na 230 stupňov.

pizza na plech

Na predpečené placky uložíme čučoriedkovú zmes, slaninu a posypeme nastrúhaným syrom. Placky presunieme na papier na pečenie a spolu s plechom ich presunieme do rúry. Pečieme 5 – 10 minút, dokým sa syr neroztopí a placky nezačnú mierne hnednúť.

dresing

V miske spolu zmiešame olivový olej, ocot, med, soľ, čierne korenie a nadrobno nakrájanú šalotku. Do misky ďalej pridáme na mesiačiky nakrájanú paradajku a broskyňu. Bazalku nakrájame na pásiky a polovicu pridáme do misky. Premiešame. 

Slaninovo-čučoriedková pizza s paradajkovo-broskyňovým šalátom

Opečené placky rozrežeme a rozdelíme do tanierov a ozdobíme zvyšnou bazalkou. Doplníme broskyňovo-paradajkovým šalátom. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Slaninovo-čučoriedková pizza s paradajkovo-broskyňovým šalátom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 553 kcal / 141 kcal, Tuky: 30 g / 7,7 g, Sacharidy: 52 g / 13,3 g, Bielkoviny: 19 g / 4,9 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:
Anglická slanina plátky, Broskyňa, Čučoriedky. Grécky jogurt, Med, Mozzarella, Olivový olej, Paradajka, Polohrubá múka, Šalotka, Vínny ocot biely, Bazalka, Granulovaný cesnak, Kypriaci prášok, Soľ, Čierne korenie

6.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Vyberajte podľa kategórií

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.