Maci leves

vývar z troch druhov mäsa a zeleniny bez cestovín

Koľko ľudí, toľko spôsobov prípravy vývaru. My sme tiež “ľudí”, a tak vám prinášame ten náš. Na vývar použijeme kuracie krky alebo trupy, hovädzie mäso alebo kosť a bravčové pliecko. Ak vás táto kombinácia zaujala a ešte ste takýto vývar neskúšali, tak vrelo odporúčame. Vďaka množstvu mäsa a zeleniny vám ani nebudú chýbať rezance do polievky.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
786 kJ / 188 kcal
157 kJ / 37 kcal

Tuky

10 g

2,0 g

nasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

nenasýtené mastné kyseliny

0 g

0,0 g

Sacharidy

10 g

2,0 g

Cukry

5 g

1,0 g

Vláknina

3 g

0,6 g

Bielkoviny

16 g

3,2 g

Čas

105 minút

Suroviny na 4 porcie

Bravčové plece* (g)

200

Hovädzie mäso* (g)

100

Kuracie krky* (g)

100

Mrkva (ks)

200

Petržlen (g)

100

Kaleráb (g)

100

Zeler (g)

100

Petržlenová vňať

 

Podravka 

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

9. Zeler a výrobky z neho

Postup

maso

Hovädzie, bravčové a kuracie mśo dôkladne umyjeme. Kuracie vložíme do hrnca, hovädzie a bravčové nakrájame na malé kúsky a takisto vložíme do hrnca. Zalejeme dvoma litrami vody a privedieme k varu. Stíšime plameň a necháme mierne odkryté.

odobrata pena

Po určitom čase budeme musieť z hrnca lyžičkou opatrne povyberať vytvorenú penu. Varíme na nízkom plameni hodinu. Ak sa znovu vytvorí pena, tak ju opäť vyberieme lyžičkou.

nakrajana zelenina

Kým sa polievka vari, pripravíme si zeleninu. Mrkvu, petržlen, kaleráb, cibuľu a zeler zbavíme šupiek a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu, ktorú nemáte radi môžete vynechať pri krájaní. Po hodine ju opatrne vložíme do hrnca a privedieme k varu.

polievka sa vari

Následne opäť stíšime plameň a varíme ďalšiu polhodinu. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie, podravku a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a varíme ešte 15 minút. Ochutnáme a poprípade dokoreníme podľa vlastných preferencií.

vyvar z masa

Polievka obsahuje dostatok mäsa a zeleniny, aby zaplnila tanier, ale takisto si do neho môžeme pridať cestoviny podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Maci leves vývar z troch druhov mäsa a zeleniny bez cestovín

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 188 kcal / 37 kcal, Tuky: 10 g / 2,0 g, Sacharidy: 10 g / 2,0 g, Bielkoviny: 16 g / 3,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Bravčové plece, Hovädzie mäso, Kaleráb, Kuracie krky, Mrkva, Petržlen, Zeler, Petržlenová vňať, Podravka, Soľ, Čierne korenie

2.89

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *