Mapo tofu

pikantné tofu s mletým mäsom

Ak sa v názve receptu, alebo medzi surovinami objaví tofu, väčšinou je to známka toho, že ideme pripravovať jedlo bez mäsa. Ale nie je to stále tak. Napríklad teraz si vegetariáni veľmi nepochutia na našom pikantnom mapo tofu. Mäsožravcom však nič nebráni v tom, aby si nechali vyštípať všetky chuťové kanáliky.       #hviezdoukuchyne

Mapo tofu

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2452 kJ / 586 kcal
980 kJ / 234 kcal

Tuky

12 g

4,8 g

nasýtené mastné kyseliny

3 g

1,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

5 g

2,0 g

Sacharidy

94 g

37,6 g

Cukry

1 g

0,4 g

Vláknina

2 g

0,8 g

Bielkoviny

18 g

7,2 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Hovädzie mäso mleté* (g)

50

Tofu* (g)

150

Cesnak (strúčik)

2

Zázvor (g)

10

Chilli pasta (g)

25

Jarná cibuľka (ks)

1

Hovädzí bujón (ks)

0,5

Kukuričný škrob (g)

10

Sójová omáčka (ml)

10

Trstinový cukor (g)

10

Olivový olej (ml)

10

Korenie piatich vôní (g)

5

Ryža (g)

200

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

13. Vlčí bôb a výrobky z neho

Postup

maso so sojovou omackou

Jednoduchá marináda pre mäso: V miske zmiešame mäso a sójovú omáčku a necháme oddýchnúť nabok.

chilli pasta na oleji

Na panvicu nalejeme olej a necháme ho rozpáliť. Potom k nemu pridáme chilli pastu a na miernom plameni opekáme asi 7 minút.

Nasekana zelenina

Medzitým si nakrájame tofu, cibuľu, jarnú cibuľku a zázvor.  Môžeme už dať variť ryžu.

zelenina s masom v panvici

Keď sme chilli pastu už mierne opiekli, pridáme do panvice zázvor, bielu časť jarnej cibuľky, mäso a cesnak a opekáme, dokým sa mäso neupečie. Pridáme cukor a korenie a premiešame.

pridame tofu do panvice

Pridáme bujón rozmiešaný v horúcej vode (1 bujón v 500 ml vody) a tofu a varíme prikryté 10 -15 minút. Vo vode si rozmiešame kukuričný škrob a pred koncom varenia ho pridáme do zmesi.

mapo tofu

Škrob pridávame po kúskoch, aby sme docielili hustotu zmesi, akú si prajeme. Podávame s ryžou a zelenou časťou cibuľky. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mapo tofu – pikantné tofu s mletým mäsom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 586 kcal / 234 kcal, Tuky: 12 g / 4.8 g, Sacharidy: 94 g/ 37.6 g, Bielkoviny: 18 g/ 7.2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Chilli pasta, Hovädzí bujón, Hovädzie mäso mleté, Jarná cibuľka, Kukuričný škrob, Olivový olej, Ryža, Sójová omáčka, Tofu, Trstinový cukor, Zázvor, Korenie piatich vôní, Soľ, Čierne korenie

5.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *