Marocká harira

Šošovicovo-cícerová polievka s koriandrovým jogurtom

Ak ste fanúšikmi hustejších zeleninových polievok, tak nikam neodchádzajte. Táto polievka je jeden kulinársky zážitok, ktorý musíte vyskúšať. Orientálna polievka sa podáva s gréckym jogurtom a presnesie vaše chuťové poháriky do exotických arabských krajín. Nepotrebujete ani pas, ani kufre. Stačí ochutnať polievku a zatvoriť oči.

    #hviezdoukuchyne

harira

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
1536 kJ / 367 kcal
256 kJ / 61 kcal

Tuky

17 g

2,8 g

nasýtené mastné kyseliny

4 g

0,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

4 g

0,7 g

Sacharidy

41 g

6,8 g

Cukry

4 g

0,7 g

Vláknina

4 g

0,7 g

Bielkoviny

25 g

4,2 g

Čas

35 minút

Suroviny na 4 porcie

Šošovica (g)

100

Mrkva (ks)

1

Zeleninový bujón (ks)

2

Paradajky krájané (g)

400

Cícer (g)

400

Cesnak (strúčik)

2

Citrón (ks)

0,5

Žltá cibuľa (ks)

1

Hladká múka (g)

10

Trstinový cukor (g)

5

Grécky jogurt* (g)

160

Vajíčko* (ks)

1

Olivový olej (ml)

10

Chilli

Paprika sladká mletá

Rasca

Kurkuma

Koriander

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

5. Arašidy a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

cibula a tekvica

Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a prelisujeme.

tekvica v hrnci

V hrnci rozpálime olivový olej a postupne doň pridávame zeleninu z predchádzajúceho kroku, kurkumu, soľ, čierne korenie, rascu, sladkú papriku, chilli a trstinový cukor. Premiešavame a varíme asi 3 minúty.

polievka sa vari

Zalejeme litrom vody, pridáme scedený cícer, premytú šošovicu, liter vody, bujón a krájané paradajky. Premiešame a privedieme k varu. Stíšime plameň a varíme 15 – 20 minút.

vajicko

V malej miske spolu rozšlaháme vajíčko, 100 ml vody, múku a šťavu z citróna. Keď šošovica zmäkne, začneme pomaly vlievať vajíčkovú zmes do polievky za pomalého miešania. Nasekáme koriander a polovicu nasypeme do hrnca. Varíme ešte 3 minúty.

jogurt

V druhej male miske spolu zmiešame grécky jogurt, zvyšok koriandra a 50 ml vody.

harira

Polievka je hotová, poďme ku stolu. Polievku rozdelíme do tanierov a ozdobíme jogurtovou zmesou. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Marocká harira – Šošovicovo-cícerová polievka s koriandrovým jogurtom

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 367 kcal / 61 kcal, Tuky: 17 g / 2,8 g, Sacharidy: 41 g / 6,8 g, Bielkoviny: 25 g / 4,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 4 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Cícer, Citrón, Grécky jogurt, Hladká múka, Mrkva, Olivový olej, Paradajky krájané, Šošovica, Trstinový cukor, Vajíčko, Zeleninový bujón, Žltá cibuľa, Chilli, Paprika sladká mletá, Rasca, Kurkuma, Koriander, Soľ, Čierne korenie

2.99

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *