Mäsové guľky z mletého hovädzieho

s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou

Najznámejšie jedlo švédskeho predajcu nábytku si môžete pripraviť aj u vás doma, ale podľa nášho pozmeneného receptu. Zeleninové prílohy sú skvelým spôsobom ako šetriť kalórie pri jedle, no a ešte lepšie sú, keď ani ako zelenina nevyzerá. Napísaná príloha síce je karfiol a mrkva, ale na tanieri môžeme vidieť kašu a hranolky. Zázrak.

  #hviezdoukuchyne

Masove gulky

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
3314 kJ / 792 kcal
466 kJ / 111 kcal

Tuky

51 g

7,2 g

nasýtené mastné kyseliny

19 g

2,7 g

nenasýtené mastné kyseliny

14 g

2,0 g

Sacharidy

43 g

6,1 g

Cukry

9 g

1,3 g

Vláknina

9 g

1,3 g

Bielkoviny

37 g

5,2 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie
Mrkva (ks)

3

Karfiol (ks)

0,5

Vajíčko* (ks)

1

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Polotučné mlieko* (ml)

50

Žltá cibuľa (ks)

0,5

Jemné ovsené vločky (g)

50

Maslo* (g)

25

Dijónska horčica (g)

30

Kečup

30

Olivový olej (ml)

30

Soľ, čierne korenie

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

Postup

suroviny na pripravu

Zapneme rúru na 220 stupňov. Umyjeme všetky suroviny. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Ak treba, vločky rozmixujeme. Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolky. Karfiol rozdelíme na menšie kúsky a dáme variť do osolenej vody asi 10 minút.

mrkvove hranolky

Nakrájanú mrkvu presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry na 10 minút.

gulky pred miesanim

V miske zmiešame mäso, cibuľu vločky, vajíčko, mlieko, soľ a čierne korenie. Miešame, dokým sa nevytvorí hmota, z ktorej budeme tvarovať mäsové guľky. V druhej miske zmiešame kečup s horčicou.

gulky v pekaci

Guľky vytvorené z mäsovej hmoty presunieme na hlbší pekáč a vrch natrieme zmesou vzniknutej zmiešaním horčice a kečupu. Dáme do rúry na 20-25 minút.

karfiol s maslom

Keď je karfiol už mäkký, odstránime vodu z hrnca, pridáme maslo, necháme roztopiť a vidličkou roztlačíme karfiol do konzistencie, akú si prajeme. Osolíme a okoreníme.

masove gulky s karfiolom

Karfiolové pyré podávame s opečenými mrkvovými hranolkami a mäsovými guľkami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mäsové guľky z mletého hovädzieho s karfiolovým pyré a pečenou mrkvou

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 792 kcal / 111 kcal, Tuky: 51 g / 7.2 g, Sacharidy: 43 g / 6,1 g, Bielkoviny: 37 g / 5,2 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Dijónska horčica, Hovädzie mäso mleté, Jemné ovsené vločky, Karfiol, Kečup, Maslo, Mrkva, Olivový olej, Polotučné mlieko, Vajíčko, Žltá cibuľa, Soľ, Čierne korenie

6.69

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *