Mäsové hovädzie guľky v paradajkovej omáčke

s roztopenou mozzarellou, bazalkou a hubovo-špenátovým soté

Nie každý má rád mäsové guľky, no každý by mal skúsiť tieto. Guľky zapečieme v paradajkovej omáčke posypané mozzarellou. Podávame ich s hubovo-špenátovým soté. Netradičný zážitok z tejto kombinácie doplníme čerstvou bazalkou. Niet čo dodať. Rýchlo do obchodu, alebo si to objednajte u nás.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2515 kJ / 601 kcal
513 kJ / 122 kcal

Tuky

36 g

7,3 g

nasýtené mastné kyseliny

11 g

2,2 g

nenasýtené mastné kyseliny

10 g

2,0 g

Sacharidy

29 g

5,9 g

Cukry

20 g

4,1 g

Vláknina

1 g

0,2 g

Bielkoviny

42 g

8,6 g

Čas

30 minút

Suroviny na 2 porcie

Cesnak (strúčik)

1

Hovädzie mäso mleté* (g)

300

Mozzarella* (g)

50

Olivový olej (ml)

20

Pretlak paradajkový* (g)

200

Šampiňóny* (g)

200

Špenát baby (g)

150

Vajíčko* (ks)

1

Bazalka

 

Talianske korenie

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

zmes na gulky

V stredne veľkej miske spolu rukou dôkladne zmiešame mäso, vajíčko, polovicu bazalky nakrájanej na pásiky, polovicu talianskeho korenie, soľ a čierne korenie. Vytvarujeme zo zmesi guľky a odložíme na tanieri nabok.

paradajkova omacka

Zapenem rúru na 230 stupňov a pripravíme si pekáč. Zmiešame v ňom paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, zvyšok talianského korenia, soľ a čierne korenie.

gulky v panvici

Mäsové guľky opekáme na polovici olivového oleja asi 5 minút a pravidelne ich opatrne otáčame, aby sa opiekli z každej strany. 

gulky v omacke so syrom

Z panvice presunieme guľky do pekáča s paradajkovým pretlakom. Posypeme ich mozzarellou, vložíme do rúry a pečieme asi 8 minút, dokým sa syr neroztopí.

sampinony v panvici

Do panvice po mäsa dolejeme zvyšný olej a opečieme na ňom na plátky nakrájané šampiňóny. Opekáme asi 4 minúty. Následne ku ním pridáme špenát a miešame, dokým sa nezredukuje. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

masove gulky v paradajkovej omacke

Do tanierov rozdelíme opečené mäsové guĺky so syrom a paradajkovou omáčkou. Tanier doplníme špenátovo-hubovým soté a ozdobíme zvyšnou bazalkou. DObrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Mäsové hovädzie guľky v paradajkovej omáčke s roztopenou mozzarellou, bazalkou a hubovo-špenátovým soté

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 601 kcal / 122 kcal, Tuky: 36 g / 7,3 g, Sacharidy: 29 g / 5,9 g, Bielkoviny: 42 g / 8,6 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cesnak, Hovädzie mäso mleté, Mozzarella, Olivový olej, Pretlak paradajkový, Šampiňóny, Špenát baby, Vajíčko, Bazalka, Talianske korenie, Soľ, Čierne korenie

7.49

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *