Pečené kuracie stehná 

na krémovej karfiolovo-cuketovej ryži

Karfiolová ryža je skvelou náhradou tej klasickej. Ak je správne okorenená, tak chutí možno aj lepšie, obsahuje len minimum kalórií a mnoho vlákniny. Tentokrát si ju obzvláštnime aj cuketou a pažítkou. S kalóriamni sme stále na minime a chuť je ešte lepšia. Proteíny si doplníme šťavnatými pečenými prsiami a skvelý obed alebo večera je pred nami.

#hviezdoukuchyne

Energetické hodnoty pre neuvarené suroviny

1 porcia 100 g
Energia
2343 kJ / 560 kcal
426 kJ / 102 kcal

Tuky

41 g

7,5 g

nasýtené mastné kyseliny

7 g

1,3 g

nenasýtené mastné kyseliny

9 g

1,6 g

Sacharidy

10 g

1,8 g

Cukry

1 g

0,2 g

Vláknina

6 g

1,1 g

Bielkoviny

36 g

6,5 g

Čas

35 minút

Suroviny na 2 porcie

Cuketa (ks)

1

Karfiol (ks)

0,5

Kuracie stehno bez kosti* (g)

400

Olivový olej (ml)

20

Parmezán* (g)

30

Smotana na varenie* (ml)

100

Granulovaný cesnak

 

Kajenské korenie 

 

Pažítka

 

Soľ, čierne korenie

 

*  uschovajte v chladničke

Alergény

1. Obilniny obsahujúce lepok

3. Vajcia a výrobky z nich

6. Sójové zrná a výrobky z nich

7. Mlieko a výrobky z neho

9. Zeler a výrobky z neho

10. Horčica a výrobky z nej

11. Sezamové semená a výrobky z nich

Postup

okorenene kuracie stehna

Zapneme rúru na 250 stupňov. Kuracie stehná umyjeme, osušíme, zbavíme mastných častí, osolíme, okoreníme čiernym a kajenským korením, polovicu granulovaného cesnaku, pokvapkáme polovicou oleja a presunieme na plech. Pečieme v rúre 10 minút.

cuketa a karfiol

Do stredne veľkej misky nastrúhame na najväčšom strúhadle karfiol zbavený listov, a potom aj cuketu zbavenú tvrdého konca.

cuketa a karfiol a parmezan

Na druhej polovici olivového oleja opekáme nastrúhaný karfiol, cuketu, polovicu smotany, granulovaný cesnak, soľ a čierne korenie. Premiešame a varíme asi 7 minút. 

karfiol, cuketa a pazitka

Následne prilejeme do panvice zvyšok smotany, prisypeme nastrúhaný parmezán a nadrobno nasekanú pažítku. Premiešame a varíme ešte 3 minúty. 

pecene kuracie stehna

Cuketovo-karfiolovú zmes rozdelíme do tanierov a zakryjeme opečenými kuracími stehnami. Dobrú chuť!

Zaujal vás recept? Objednajte si ho a suroviny vám prinesieme až ku vám domov

Pečené kuracie stehná na krémovej karfiolovo-cuketovej ryži

Nutričné hodnoty (1 porcia/100 g): 560 kcal / 102 kcal, Tuky: 41 g / 7,5 g, Sacharidy: 10 g / 1,8 g, Bielkoviny: 36 g / 6,5 g

Spôsoby doručenia nájdeš na tomto odkaze.

Minimálna objednávka sú 2 porcie.

Suroviny, ktoré ku vám prídu domov:

Cuketa, Karfiol, Kuracie stehno bez kosti, Olivový olej, Parmezán, Smotana na varenie, Granulovaný cesnak, Kajenské korenie, Pažítka, Soľ, Čierne korenie

7.29

Celková suma je prepočítaná v pokladni

Ak si vytvoríte objednávku do stredy 12:00 -> balík vám pošleme vo štvrtok s doručením v piatok
Ak si vytvoríte objednávku do nedele 12:00 -> balík vám pošleme v pondelok s doručením v utorok
Doručovanie počas sviatkov nájdete na tomto odkaze.
Cena bez surovín
Cena za objednané suroviny
Celková suma

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *